Opskrifter
Groft kernebrød
Tirsdag, 10. juni 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft
Groft kernebrød er et sundt og mættende brød fyldt med fuldkorn og sprøde kerner. Perfekt til både morgenmad og madpakken.

1 t og 15 min
1 stk
Groft kernebrød:
35 g gær
2½ dl lunkent vand
1 tsk. sukker
½ dl solsikkeolie
40 g havregryn
50 g hørfrø
50 g solsikkekerner
50 g græskarkerner
50 g grahamsmel
300 g hvedemel
1½ tsk. salt
1 spsk. olivenolie
1 aflang brødform, 26 x 13 cm
Pensling og drys:
1 æg
1 spsk. solsikkekerner
1 spsk. græskarkerner
1 spsk. hørfrø
Fremgangsmåde:
- Smuldr gæren i vandet i en skål, og rør rundt, til gæren er opløst.
- Tilsæt sukker, olie, havregryn, frø, kerner og grahamsmel, og rør rundt.
- Lad blandingen hvile i ca. 15 minutter.
- Tilsæt hvedemel og salt, og ælt dejen i ca. 5 minutter, til dejen er fast og glat.
- Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i 30 minutter.
- Dryp olien ud på bordet, hæld dejen ud derpå, og form det til et aflangt brød.
- Læg bagepapir i formen, og læg brødet deri.
- Dæk formen til, og lad brødet hæve ved stuetemperatur i 30 minutter.

Forretter & Tilbehør
Knækbrød med ramsløgsblade
Pensling og drys:
- Tænd ovnen på 210°.
- Pensl brød-et med sammenpisket æg, og drys med kerner og frø.
- Bag brødet i ovnen i 30 minutter, til det er gyldent.
- Lad brødet køle let af i formen.
- Vend det derefter ud af formen, og afkøl det helt på en bagerist.