Opskrifter

Havregrynsflute

Onsdag, 11. december 2013af Redaktionen
Brødene mætter godt og kan fryses, mens de endnu er lune

Ingredienser til havregrynsflute

(4 stk.)

15 g gær
5 dl koldt vand
½ dl surmælksprodukt
2 tsk. groft salt
1 tsk. olie
250 g havregryn
250 g groft speltmel
Ca. 150 g hvedemel

Fremgangsmåde til havregrynsflute

Rør alle ingredienser, undtagen hvedemelet, sammen, gerne på røremaskine i 10 min. Tilsæt melet lidt ad gangen og rør, til dejen er sej, men stadig klistret og på grænsen til det flydende. Ælt igen i 5 min. og lad det stå koldt natten over. Skrab dejen ud med en ske og form 4 flutes på bagepapir. Forvarm ovnen til 225º og lad bagepladen stå i ovnen, så den også er varm. Træk bagepapiret med flutene over på pladen og bag dem i 20 min., til de er lysebrune og lyder hule, når du banker på dem.

Brødene mætter godt og kan fryses, mens de endnu er lune. Tø dem op direkte fra fryser til ovn.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen


JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Mysliboller
Kvikt kernebrød


Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop