Havregrynsflute
Ingredienser til havregrynsflute
(4 stk.)
15 g gær
5 dl koldt vand
½ dl surmælksprodukt
2 tsk. groft salt
1 tsk. olie
250 g havregryn
250 g groft speltmel
Ca. 150 g hvedemel
Fremgangsmåde til havregrynsflute
Rør alle ingredienser, undtagen hvedemelet, sammen, gerne på røremaskine i 10 min. Tilsæt melet lidt ad gangen og rør, til dejen er sej, men stadig klistret og på grænsen til det flydende. Ælt igen i 5 min. og lad det stå koldt natten over. Skrab dejen ud med en ske og form 4 flutes på bagepapir. Forvarm ovnen til 225º og lad bagepladen stå i ovnen, så den også er varm. Træk bagepapiret med flutene over på pladen og bag dem i 20 min., til de er lysebrune og lyder hule, når du banker på dem.
Brødene mætter godt og kan fryses, mens de endnu er lune. Tø dem op direkte fra fryser til ovn.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Mysliboller
Kvikt kernebrød
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)