Pissaladiere på fuldkornsbund

En pissaladière er Sydfrankrigs svar på pizza – her i en grovere, fuldkornsudgave med sød, karamelliseret løg, salte ansjoser og saftige oliven.
Af
Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Pissaladiere på fuldkornsbund
1 t og 15 min
4 personer
Dej:
20 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk. salt
300 g hvedemel
150 g fuldkornshvedemel
Fyld:
1½ kg løg
1 håndfuld frisk timian
3 spsk. olivenolie
2 laurbærblade
20 saltede ansjoser
150 g sorte oliven med sten
Peber

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren ud i vandet, og tilsæt salt.
  2. Vend hvedemel og fuldkornsmel i, og ælt dejen, til den er blød og smidig.
  3. Lad den hæve tildækket i 1 time.
  4. Pil løgene, halvér dem, og snit dem på langs.
  5. Skyl og pluk timian.
  6. Steg løgene i olivenolie i en dyb pande sammen med timian og laurbærblade ved middel varme i 50-60 minutter, til de er gyldne og karamel­liserede.
  7. Afkøl.
  8. Tænd ovnen på 180° varmluft.
  9. Rul dejen ud til en firkant (ca. 20 x 30 cm) på et stykke bagepapir.
  10. Flyt bagepapiret over på en bageplade, og fordel løgene oven på i et jævnt lag.
  11. Læg ansjoser på kryds og tværs ovenpå, og pynt med oliven.
  12. Krydr med peber.
  13. Bag bagepladen i ovnen i ca. 15 minutter, til bunden er gennembagt.
  14. Servér straks.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.