Ingredienser til sneboller
(Ca. 16 stk.)
2½ dl vand
65 g smør
65 g majsstivelse
65 g hvedemel
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
1 usprøjtet citron
3-4 æg
Olie til fritering
Tilbehør
Flormelis og jordbærsyltetøj
Fremgangsmåde
Kog vand og smør op. Bland majsstivelse og mel og pisk det i væden. Pisk kraftigt, til dejen er fast og blank. Pisk sukker og salt i og tag gryden fra varmen. Riv citronskallen fint. Pisk citronskal og et æg i ad gangen, til dejen er passende og endelig ikke så tynd, at bollerne bliver flade.
Varm olien i en gryde til ca. 175°. Form dejen til små boller og fritér 2-3 stk. ad gangen. De vil revne og udvide sig en hel del under friteringen. Tag bollerne op med en hulske, når de er gennemkogte og gyldenbrune, og læg dem på fedtsugende papir. Spis dem lune med flormelis og jordbærsyltetøj.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Find flere opskrifter her...
Verdens bedste vafler
Tykke pandekager med kanel og æbler
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)