Gratineret løgsuppe
Ingredienser til gratineret løgsuppe
(4 pers.)
600 g løg
1 spsk. olie
15 g smør
2 spsk. mel
1 l lys, varm bouillon
½ l hvidvin el. øl
2 kviste timian
Salt, peber
Tilbehør
4 skiver daggammelt, lyst brød
75-100 g revet ost
Fremgangsmåde
Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Varm olie og smør i en gryde og svits løgene ved mellemvarme og jævnlig omrøring ca. 10 min. Rør melet i og spæd med bouillon og vin under omrøring. Tilsæt timian og kog suppen 20 min. Smag suppen til med salt og peber. Hertil kan suppen evt. forberedes dagen før.
Tilbehør
Rist brødskiverne på brødrister eller i ovnen ved 250°. Fordel suppen i skålene. Læg brødskiverne øverst og drys med et godt lag ost. Sæt straks skålene i en 250° varm ovn på midterrillen i 3-4 min., til osten bobler.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Creme vichyssoise
Byggrynsbrød
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
25 skønne supper
Vi har samlet 25 suppeopskrifter, der indholder en masse sunde grønsager og andre lækkerier. Så kan du både holde varmen i vinterkulden, og få en god og sund start på det nye år.