Stegt flæsk med persillesauce

Ingredienser til stegt flæsk med persillesauce
(4 pers.)
¾ kg flæsk skåret i ¾-1 cm tykke skiver
2 tsk. salt
1 spsk. friske timianblade
Persillesauce
3 spsk. mel
4 dl mælk
10 g smør el. 2 spsk. stegefedt fra flæsket
1-2 bdt. persille
Salt og peber
Fremgangsmåde
Dup flæsket tørt og krydr med salt og timian. Varm panden op og brun flæsket et par min. på hver side. Skru ned til middelvarme og steg flæsket gyldenbrunt på begge sider. Vend skiverne flere gange og læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
Persillesauce: Skyl og hak persillen. Pisk mel og mælk sammen og varm op under piskning. Tilsæt smør og lad saucen simre 5 min. Tag gryden fra varmen og rør så meget persille i, at saucen bliver helt grøn. Smag til med salt og peber.
Brug halvt mælk og halvt bouillon til saucen og hæld mere stegefedt i saucen. Hvis saucen skiller, skal der bare piskes lidt mere mælk i.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen