Opskrifter

Ovnstegt flæsk med sennepsdip og æblesalat

Lørdag, 16. december 2017Opdateret 12. majaf Christine Bille Nielsen
Her får du opskriften på lækker flæsk stegt i ovnen med kartoffelbåde og en frisk æble-løgsalat og krydret dip. Velbekomme!
45 min
3 personer
Stegt flæsk
500 g flæsk i skiver
Salt og peber
Ovnbagte kartofler
800 g kartofler
4 spsk. olivenolie
Sennepsdip
1 dl mayonnaise
1 dl cremefraiche
1 spsk. stærk grov sennep
Æblesalat
2 æbler
1 rødløg
1 potte brøndkarse
2 spsk. æbleeddike

Fremgangsmåde

  1. Læg flæsket på en rist, der er anbragt over en bradepande med bagepapir i bunden.
  2. Steg det i ovnen ved 190° i 20 min., vend det og steg det i endnu 10 min., til det er gyldenbrunt og sprødt på begge sider.
  3. Krydr med salt og peber.
  4. Skær kartoflerne i både og læg dem på en plade med bagepapir. Vend dem med 2 spsk. olie og bag dem i ovnen ved 190° i 30 min., til de er lysebrune og møre. Drys med salt.
  5. Rør mayonnaisen med cremefraiche og smag til med sennep, salt og peber.
  6. Skær æbler og løg i skiver og vend disse med klippet brøndkarse, 2 spsk. olie og eddike.
  7. Smag salaten til med salt og peber.
  8. Servér flæsk og kartofler med sennepsdip og æblesalat.