Det skal du opleve, når du rejser til Sicilien...

Torsdag, 9. februar 2017
af Rejseredaktionen, foto: All Over Press
I den sydligste afkrog af Italien, hvor klimaet er mildt og atmosfæren sin helt egen, går vi på opdagelse i Siciliens enestående kulturarv. Her er 7 oplevelser, der er værd at have, når du rejser til Sicilien.
Rejs til Sicilien og oplev Middelhavets største ø med utallige seværdigheder og dejlige sandstrande

Middelhavet største ø ligger i den sydligste afkrog af Italien, hvor klimaet er mildt og atmosfæren sin helt egen. Tag med på opdagelse i Siciliens utallige skatte: Fra charmerende kystbyer til livlige storbyer, smukke katedraler og ikke mindst Europas største, aktive vulkan Etna, der ligger omgivet af et fredet - og meget frodigt - naturreservat.

7 oplevelser til dig, der skal rejse til Sicilien...

1- Nordkystens perle Cefalù Den hyggelige kystby Cefalù med sin gigantise klippe, La Rocca, ligger skønt ned til vandet på Siciliens nordkyst. Gå på opdagelse i den gamle bymidte med brostensbelagste stræder og den smukke katedral fra 1100-tallet, som er byens store seværdighed og bestemt et besøg værd! Prøv også en tur op af La Rocca - udsigten er uovertruffen og den stejle gå tur værd. Efterfølgende kan du slappe af på den dejlige, lange sandstrand.
Vulkanen Etna er Europas største aktive vulkan.
Vulkanen Etna er Europas største aktive vulkan.
2 - Etna – Europas største vulkan Med sine 3.300 meter er Etna Europas højeste vulkan, Siciliens højeste bjerg og bogstavelig talt, en af Italiens største attraktioner. Området omkring selve vulkanen er fredet naturreservat og har tydeligt forskellige vækstzoner. I lavlandet vokser citrontræer og grønsager, længere oppe dyrkes der frugt og vin, ligesom der ligger vingårde på bjergskråningerne. Kommer man over 1.300 meter vokser der pinje-, kastanje- og birkeskov inden trægrænsen nås ved 2.000 meter. Herfra tager det golde lava landskab over – men her er til gengæld den mest forrygende udsigt op til det rygende hovedkrater og udover nationalparken. 3 - Bar Vitelli - Gudfaderens vandhul På NILLES rundrejse på Sicilien besøger du den berømte Bar Vitelli som blev brugt i filmtriologien The Godfather. Faktisk stammer skuespilleren Al Pacino fra Sicilien - hans bedsteforældre kommer fra byen Corleone...
Operahuset Teatro Massimo på Piazza Verdi i Palermo.
Operahuset Teatro Massimo på Piazza Verdi i Palermo.
4 - Palermo, øen hovedby Palermo emmer af historie og autentisk italiensk atmosfære. Det er en mangfoldig by med spor fra alle de forskellige kulturer og folk der har boet her gennem århundrederne. Udforsk byens mange museer, smukke arkitektur og gode muligheder for shopping. Besøg f.eks. Capella Palatina, som er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Kapellet er fantastisk smukt indenfor med gyldne mosaikbilleder, udskårne trælofter og marmorgulve. 5 - Siracusa, en af verdens ældste byer Her træder du på oldgammel jord. Siracusa, som ved den græske kolonisation ca. 700 år f.Kr. overgik selve Athen i skønhed, er en fascinerende by med templer, kilder og broer som, hver for sig, fortæller sin egen antikke historie.
Siciliens mest romantiske by må være Taormina, der ligger højt over havet med hyggelige, snoede gader og uovertrufne udsigter.
Siciliens romantiske by Taormina.
6 - Charmerende Taormina Taormina ligger på bjergsiden af Monte Tauro højt hævet over havet. Udsigten er fænomenal, både mod Etna og ned mod bugten. Her mødes du af en hyggelig by med ægte italiensk atmosfære, snoede gader, restauranter, cafeer og masser af liv. Psst.. oplev også byens smukke og meget velbevarede, græske amfiteater. 7 - Tempeldalen, en unik seværdighed Den arkæologiske udgravning er med på UNESCOs Verdenarvsliste og en imponerende seværdighed. På rundrejsen Klassiske Sicilien med Kulturrejser Europa besøger du Tempeldalen uden for Agrigento og sammen med en dansktalende guide, så du får hele historien med.

8 dages rundrejse på Sicilien

Glæd dig til Sicilien!