Eventyrlig jul i Disneyland Paris

Onsdag, 1. januar 2014
af Anne-Sophie Jessen, foto: Disneyland Paris
Disney kan noget med jul! Og det er ikke kun børnene, der bliver overvældet af julemagien. Vi er taget til jul i Disneyland Paris, men det lader til, at vi er sprunget lige ind i ”Disneys juleeventyr” – læs med og opdag, hvorfor du bør opleve jul i Disneyland.
Oplev magien, når der er jul i Disneyland Paris, når forlystelsesparken sætter fuld gang i juleriet i november og december.

Indrømmet – det var med skepsis, at jeg hankede op i kufferten og den 6-årige søn og satte kursen mod Disneyland Paris. At skulle tilbringe tre dage i en overrendt juleudgave af Andeby... Det virkede bare ikke så tillokkende. Omvendt var den 6-årige ellevild, og så må man jo tage sig sammen.

Piccoloer udklædt som lakajer fra Askepot byder os velkommen på det femstjernede Disneyland Hotel. I foyeren mødes vi af peberkagehus, gran og julekugler ad libitum tilføjet et nuttet lille damplokomotiv, der kører rundt blandt de blanke gaver. Og jeg må indrømme, at det sætter lidt gang i min julestemning.

Vel indkvarteret, begiver vi os ud i forlystelsesparken, forbi jernskiltet, hvorpå der står: ”Here you leave today and enter worlds of history, discovery and ageless fantasy.”

Eventyr for alle sanser

24 meter højt! Vi knækker hovederne bagover, da vi ser det enorme juletræ, der knejser på Town Square og lader sin stjerne glimte i december-solen.

Og som hypnotiseret finder jeg pludselig mig selv iført nyindkøbte Minnie Mouse-ører med stor prikket sløjfe. Jeg har allerede overgivet mig. Disney kan bare noget med jul.

Alle sanserne bliver bombarderet med julemagi; højtalere spreder jinglebells, jinglebells over hele parken, Chip og Chap krammer generte børn og de nostalgiske kopier af amerikanske handelsgader, westernbyer, 1001 nats-scenarier og et miniature-Paris – Disney er totalteater. På den allerbedste måde!

Magic Tours arrangerer pakkerejser til Disneyland Paris – læs mere her!

Alle sanserne bombarderes af julemagi i Disneyland Paris med flotte lysshow, udsmykninger og meget mere.

Spring ind i Disneyfilmene

Forlystelserne kaster dig både 2- og 3-dimensionelt (med dertil hørende briller) ret ind i de bedste af Disneys film. Du ER midt i Pinocchios forunderlige verden, du flyver med Peter Pan over Londons tage, og du skrumper ind til en lille mus, der gemmer sig under komfuret i Ratatouilles køkken for ikke at blive fanget af den store fæle kost.

Læs også: Jul i Riga slår det meste

Disneys Juleparade

Det helt store tilløbsstykke er ”Disney Christmas Parade” – en parade af disneyfigurer og dansende riddere, prinsesser, kagemænd og -koner. De flyder forbi i enorme rullende tekopper, sørøverskibe og peberkagehuse på størrelse med et sommerhus. Til slut kommer naturligvis julemanden i sin kane.

Da det hele er rullet forbi, er den 6-årige mod sædvanen tavs for en stund. Nærmest forstenet. ”Hold da op”, får han lige hvisket. Så stavrer vi videre ud i aftenen for at få noget at spise.

Spis med disneyfigurerne

På restauranterne i Disneyland diskes der ikke kun op med god mad i flere prisklasser. Man kan også hilse på de mange disneyfigurer, og mellem retterne får vi både sagt hej til Askepot, hendes mus, Fedtmule og Pluto.

Ude i mørket igen kan den 6-årige lige mobilisere den sidste energi til at overvære finaleshowet ”Disney Dreams” med overdådigt lysshow, belyste springvand og fyrværkeri foran Torneroses funklende slot.

Og lige dér på vej hjem i mørket til hotellet er jeg tættere på mit julebarnesind, end jeg har været længe.

Mød de mange sjove disneyfigurer, når det er jul i Disneyland Paris

Værd at vide

  • Jul i Disneyland Paris: 11. november til 8. januar.
  • Der findes forskellige billettyper, men når entreen er betalt er alle shows, parader og forlystelser gratis.
  • Der er gode muligheder for at overnatte i Disneyland med hele syv hoteller i forlystelsesparken med hver deres tema.

Rejs med Magic Tours

Vil du slippe for at arrangere turen selv, så skræddersyer Magic Tours pakkerejser til Disneyland Paris – læs mere her!

Gennem Magic Tours kan du bestille gratis shuttle-bus fra lufthavnen til Disney-parkerne, fastpass-billetter, så du skal bruge mindre tid på at stå i kø til forlystelserne og forskellige måltidspakker.