Julemarked i Tyskland - besøg de 3 hyggeligste byer i julemåneden

Onsdag, 1. januar 2014
af Redaktionen i samarbejde med NILLES Rejser. Foto: AOP.
Tag med til julestemningens hjemstavn, når NILLES kører til julemarked i Tyskland
Julemarked i Tyskland - Julemarked i Wismar

Kom til julemarked i Tyskland

Se de tyske byer, der er bedst til julemarkeder
November nærmer sig, og det samme gør sæsonen for julemarkeder. Ved du, hvilke du skal opleve i år? NILLES guider dig til hyggelige dage med julemarkeder i det tyske.

Hyggelig julemarked i tyske Goslar - Julemarked i Tyskland
Hyggelig julemarked i tyske Goslar. Foto: AOP.

Goslar og Hildesheim

I bjerglandsbyen Goslar omdannes den historiske markedsplads ved juletid til et stemningsfyldt julemarked med boder, illuminerede juletræer, julemusik og velduftende lækkerier. Oplev også julemarkedet i den gamle klosterby Hildesheim, hvor nogle af Tysklands smukkeste bindingsværkshuse står velbevarede.

Et af Berlins mange julemarkeder ligger ved Gendarmenmarkt
Julehygge ved Gendarmenmarkt i Berlin. Foto: AOP.

Berlins julemarkeder

Mellem november og nytår forvandler Berlin sine pladser til smukt dekorerede julemarkeder. Faktisk fi ndes der over 50 forskellige i det indre Berlin, så der er aldrig langt mellem glühwein’ene. Den pyntede metropol hilser velkommen med julestemning og gemütlichkeit i lange baner, og på rejsen kombinerer vi julemarkeder og shopping med kulinariske og kulturelle oplevelser i Berlin.

Læs også:
Riga ved juletid slår det meste

Lys og leben i det gamle Lübeck

”Skal der være jul, så lad der være jul”, har de muligvis sagt i Lübeck, siden det første julemarked blev afholdt i den gamle hansestad for knap 350 år siden. Allerede dengang blev Lübecks juletraditioner nævnt som noget ganske særligt, og i dag er den nordtyske by fortsat ekspert i alt julerelateret. Hele den gamle by i Lübeck er på UNESCOs Verdensarvsliste. Besøg den smukke Marienkirche fra 1200-tallet og gå på opdagelse i de smalle, krogede gader fra middelalderen, som ved juletid er pyntet med lys og guirlander.

På julemarked i Lübeck med masser af julestemning
Stemningsfuld julemarked i Lübeck. Foto: AOP.

Vidste du desuden, at marcipanen stammer fra Lübeck? Ifølge historiske kilder blev den søde julespise opfundet under en belejring af Lübeck, hvor manglen på mad fik snarrådige lübeckere til at male mandler til mel og putte sukker i.

Vil du med til julemarked i Tyskland? Se alle rejser med NILLES her »

Læs mere om NILLES alle julemarkeder i Tyskland her