Rejs til Barcelona og oplev Europas alsidige storby

Torsdag, 27. oktober 2016
af Lene Spies, foto: Lene Spies, Terence Twigg & Panthermedia
Magisk arkitektur, skønne strande, saftige grillkyllinger og verdens måske bedste madmarked - det skorter ikke på oplevelser, når du rejser til Barcelona. Her får du 7 steder, du ikke må gå glip af!
Gå i Gaudìs fodspor, når du rejser til Barcelona med magisk arkitektur

Gå i Gaudìs fodspor, når du rejser til Barcelona

Antoni Gaudí er vel nok den mest anerkendte spanske arkitekt – og centrum for tre favoritter, man skal opleve på sin rejse til Barcelona.

1 - Park Güell (store billede)

En utrolig park, der ligger på en bakke i det nordlige Barcelona. Herfra er der den flotteste udsigt over byen og havet. Parken er perfekt til en storby-pause med den rolige atmosfære og de flotte Gaudí-detaljer alle vegne.

2 - La Familia Sagrada

Den spektakulære, ufærdige katedral, La Familia Sagrada har været undervejs i 134 år, og man regner først med, at den er færdig om 10-12 år. Katedralen er meget anderledes end andre store kirker på grund af Gaudís snørklede, skæve arkitektur og et imponerende lysindfald i alle regnbuens farver.

Calle Mallorca, 401, 08013 Barcelona.

3 - Casa Milà

Også kaldet La Pedrera, som betyder stenbrud, fordi folk i byen mente, at bygningen var som et stort stenbrud, hvor stenene var slynget mere eller mindre tilfældigt sammen. Den sjove, nærmest organiske bygning er næsten surrealistisk med skulpturer, kakler og farver overalt. Bygningen kan beundres både inde- og udefra – og selv taget har flotte skulpturer og snoede skorstene.

Provença, 261-265, 08008 Barcelona, Spanien - i gå-afstand fra Placa Catalunia og La Rambla.

TIP: Man betaler indgang ved flere af Gaudìs kundstværker og det kan blive dyrt, men de fleste kan faktisk beundres udefra.

Vil du med til Barcelona? Kulturrejser Europa arrangerer pakkerejser med dansktalende rejseleder. Læs mere her!

4 - Madmekka midt på La Rambla

Midt på den berømte – og ret turistede – gågade La Rambla ligger det store madmarked La Boqueria, som du ikke må misse chancen for at besøge. Frugt og grønt er stablet højt, og her er et fantastisk udvalg af fisk, kød, brød og delikatesser. Perfekt sted til en anderledes frokost-oplevelse, og et godt sted at købe ind til en hjemmelavet middag eller en picnickurv.

Lige ved indgangen kan La Boqueria føles som en turistmagnet, men jo længere man forvilder sig ind blandt de små boder, jo færre turister møder man.

La Rambla, 91, 08001 Barcelona, Spanien

5 - Barcelonas bedste grillkyllinger

Få minutter fra Barcelonas travle gågade, La Rambla, ligger en af byens ældste restauranter, Los Caracoles, som bestyres af Aurora Bofarull og hendes lillebror Ramon. De to søskende er femte generation i restauranten, som kan dateres helt tilbage til 1835.

Udenfor roterer fjerkræ på grillen og sender tillokkende dufte ud over gaden. En af kokkene kommer jævnligt ud og overøser kødet med en tyktflydende marinade. Resultatet er byens bedste kyllinger, der er velsmagende og saftige. Indenfor arbejder op mod 15 kokke omkring et enormt kul-komfur og laver god, spansk mad fra bunden. Retter som snegle, paella, kanin – og ikke mindst den famøse bouilla­baisse fiskesuppe, som har været på menuen siden 1925.

Los Caracoles betyder ”snegle”, adresse: Escudellers 14 i det gotiske kvarter.

Læs også: Gode tips til din rejse til Rom

6 - Det magiske springvand

Det fantastiske springvand, Font Magica blev designet af arkitekten, Charles Buigas i 1929 til Verdensudstillingen i Barcelona. Og springvandet lever i den grad op til sit navn med spektakulære forestillinger, hvor vandkaskader, farverigt lys og musik går op i en højere enhed.

Okt-april: fre-lør aften, maj-sep: tors-søn aften, Plaça de Carles Buïgas 1 i bydelen Montjuic.

7 - Morgenmad på stranden

Barcelona er en af de få storbyer, der kan prale med en strand – endda en fire kilometer lang én af slagsen. Her er ofte fyldt med mennesker, men ikke om morgenen. Tag morgenmad med fra en lille bar eller café, slå dig ned på sandet og nyd den lune morgensol og den hyggelige stemning.

Vidste du, at morgenmaden i Spanien ofte er et meget lille måltid med kaffe og lidt brød? Det påvirker også udbuddet af morgenmadssteder. I området El Raval ligger der dog flere hyggelige brunch- og morgenmads-restauranter, prøv f.eks. La Esquina (Carrer Bergara, 2) eller Dostrece (Carrer del Carme, 40).