Kære Puk
Skal fotos af hans kone stå fremme?
Denne opskrift kommer fra Slankedoktor.dk. hvis du kunne tænke dig at få personlig vejledning til et sundere liv af en professionel diætist, kan du besøge SlankeDoktor HER (link fjernet)
Slankeopskrift på cremet karrysuppe med kødboller
(Til 4 portioner)
Grundsuppe
3 kg griseben
500 g knoldselleri
2 stk. løg
2 stk. gulerødder
3 l koldt vand
3 tsk. fint salt
1 tsk. friskkværnet peber
Kødboller
200 g hakket svinekød 6 %
½ stk. den hvide del af porren hakket så fint som muligt
1 stk. æg
3 spsk. mel
Salt og peber
Karrysuppe
200 g grønne bønner - friske eller frosne
Salt og peber
2 stk. æbler
2 liter grundsuppe
50 g smør
Karry
3 spsk. mel
1 lille håndfuld fintsnittet porretop
Tilbehør
150 g ris, fuldkorn
Fremgangsmåde til karrysuppe
Grundsuppe: Læg grisebenene i en god, stor gryde, snit løg, knoldselleri og gulerødder groft og læg dem ved.
Tilsæt vand, salt og peber og bring grydens indhold op mod kogepunktet.
Skum urenheder af, lige før suppen koger, og lad den simre under låg i mindst 2 timer.
Sigt suppen over i en mindre gryde og spæd til med vand, så der ender med at være ca. 2 liter suppe.
Kødboller: Rør alle ingredienserne grundigt sammen så længe, at farsen bliver sej.
Form små, faste kødboller med en teske og læg dem i den varme suppe.
Dyp hele tiden skeen i suppen, så slipper den bedre.
Skru op for suppen, så den akkurat koger, når alle kødbollerne ligger i gryden. Skru ned igen med det samme. Efter få minutter flyder kødbollerne op til overfladen, og så er de færdige.
Tag dem op med en hulske og læg dem til side.
Karrysuppe: Sæt en gryde over med rigeligt vand og lidt salt.
Tilsæt bønnerne, når vandet koger, og giv dem 3 min., fra vandet koger igen.
Tag bønnerne op og læg dem straks i en skål med koldt vand, så de bevarer sprødheden.
Lad dem dryppe af og snit dem i 2 cm lange stykker. Kassér vandet.
Skræl æblerne og riv dem direkte ned i grundsuppen. Lad den koge i 5 min. og blend derpå suppen.
Smelt smørret i en lille gryde, og tilsæt karry og mel.
Rør det sammen til en melbolle og pisk denne ud i den kogende suppe.
Lad suppen koge i yderligere 5 min. Smag til med salt og peber.
Tilsæt kødboller og bønner og varm suppen igennem, uden at den koger.
Drys finthakket porretop over suppen lige inden servering.
Tips: Du kan fordoble mængden af kødboller, hvis du ønsker en mere fast middag i stedet for suppe.
Energi-information pr. portion
Energi: 509 kCal / 2130 kJ
Fedt: 17 gram
Kulhydrater: 61 gram
Protein: 21 gram
Kostfibre: 13 gram
Kender du slankeklubben.dk? Her finder du masser af opskrifter, tips og ideér til nogle af tidens mest populære slankekure. (link fjernet)
Flere sunde opskrifter
Vil du have mere inspiration til en sund kost? Så tag et kig i galleriet nedenfor, hvor vi har samlet endnu flere sunde opskrifter.