Græsk bøf med tomatsovs og ris

Onsdag, 3. marts 2010
af Redaktion
Denne opskrift er tænkt som ”Mest protein”, men kan med lethed justeres til ”Mest grønt” og ”Mest tilbehør” ved at justere på grønt- og tilbehørsmængden
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

(1 pers.)

225 g magert, hakket oksekød, maks. 6% fedt
25 g porre
5 grønne oliven
3 tern fetaost

1 spsk. tomatpuré
1 presset fed hvidløg
1 tsk. basilikum
1 tsk. salt
1 tsk. olie (f.eks. olivenolie)

Tomatsovs
100 g tomat
100 g porre
½ dl vand
1 tsk. basilikum
Salt og peber
150 g kogt parboiled ris (60 g rå)

TIP

I det græske køkken bruges ofte oliven, hvede, druer og figner. De fleste retter tilberedes med oliven og blandes tit med typiske græske krydderier for at give den særlige duft og oplevelse. Disse krydderier er basilikum, dild, citron, hvidløg, kanel, safran, mynte, cayennepeber og oregano.

Rens porren og skær den i meget fine skiver. Hak oliven og smuldr fetaosten. Bland oksekødet grundigt med porre, oliven, fetaost, tomatpuré, basilikum og salt. Form kødet til en bøf og steg den på en pande i olien.
Kog risene efter anvisningen på pakken. Vask og hak tomaterne og skær porre i tynde skiver. Hæld grønsagerne i en gryde, tilsæt vand og basilikum. Lad blandingen småkoge i ca. 10-15 min. Smag til med salt og peber.
Grønsagerne i bøffen er ikke medregnet i grønsagsmængden.

SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG (til 1 pers.)

Mest grønt

Mest tilbehør

Mest protein

Oksekød

125 g

125 g

225 g

Grønsager

300 g

200 g

200 g

Tilbehør

125 g

175 g

150 g

Kcal/ kJ

504/2109

566/2369

601/2516

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her.

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

Se artiklen Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet

Prøv flere slankeretter fra Familie Journals Slankeklub...
Gammeldags oksesteg med pillekartofler og grønsager
Burger med coleslaw og barbecuefritter
Kalkungryde med ingefær og kogt bulgur