Grove Naan brød

Søndag, 10. marts 2013
af Redaktionen
Fiberrig og nem opskrift på grove Naan brød, der mætter godt til frokosten eller som groft tilbehør
Foto: Familie Journals Slankeklub
Foto: Familie Journals Slankeklub

Opskrifter til en sund kostplan fra Familie Journals Slankeklub

Hver uge får du masser af gode opskrifter til en sund kost i Familie Journal. Vi har også samlet 10 opskrifter til en sund kost i galleriet i bunden af artiklen. Tag et kig, og bliv inspireret til en sundere livsstil!

Slankende opskrift på grove Naan brød

(6 portioner)

20 g gær
1½ dl lunkent vand
200 g fuldkorns-hvedemel
260 g hvedemel
1 tsk. groft salt
1 tsk. bagepulver
1 spsk. sukker
2 spsk. olie
1 dl yoghurt naturel

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet. Kom begge slags mel i en skål - gem lidt hvedemel til at justere med - og rør salt, sukker og bagepulver i. Ælt olien i, dernæst yoghurt og til sidst vandet med gæren. Det æltes godt indtil dejen er smidig. Lad dejen hvile i køleskabet i 3-4 timer. Kom lidt mel på fingrene og del dejen i 6-8 stykker. Rul dem ud i ca. 3 mm tykkelse, med en kagerulle og bag dem i en 220 grader varm ovn i 4 - 6 minutter.

Tip: Man kan med fordel bage brødet på en bagesten, men har man ikke sådan en, kan de også bages på en bageplade med bagepapir.

Energi-information pr. portion
Energi
181 kCal/758 kJ
Fedt: 5 g
Kulhydrater: 25 g
Protein: 5 g
Kostfibre: 4 g

Flere sunde opskrifter

Vil du have mere inspiration til en sund kost? Så tag et kig i galleriet nedenfor, hvor vi har samlet endnu flere sunde opskrifter.

10 slankende opskrifter