Grove teboller

Søndag, 23. februar 2014
af Slankedoktor.dk
Nem og god opskrift på grove teboller med grahamsmel og hørfrø
Foto: slankedoktor.dk
Foto: slankedoktor.dk

50 g gær
4 dl lunkent vand
300 g grahamsmel
500 g hvedemel
½ dl rapsolie
1 stk. æg
1 spsk. hørfrø
2 spsk. rørsukker
2 spsk. minimælk
5 g birkes

Fremgangsmåde grove teboller

Opløs gæren i det lunkne vand.

Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen, til den er glat og smidig.

Lad bolle dejen hæve tildækket og lunt ca 20 min.

Slå dejen sammen og form den til 2 kugler, som hviler på køkkenbordet 2-3 min tildækket.

Tril hver dejkugle til en lang pølse, del hver pølse i 10 stykker og form dem til boller.

Sæt bollerne på en smurt bageform og lad dem efterhæve tildækket og lunt 30-40 min. 7. Pensl bollerne med minimælk og drys med hørfrø.

Bages i 15-20 min. på 225 grader.

Energi-information pr. portion
Energi 160 kCal / 671 kJ

Fedt: 3 gram
Kulhydrater: 27 gram
Protein: 4 gram
Kostfibre: 2 gram

Kender du slankeklubben.dk? Her finder du masser af opskrifter, tips og ideér til nogle af tidens mest populære slankekure.

Flere sunde opskrifter

Vil du have mere inspiration til en sund kost? Så tag et kig i galleriet nedenfor, hvor vi har samlet endnu flere sunde opskrifter.

10 slankende opskrifter