Livshistorier
Min gæstfrihed blev taget for givet
Opskrifter til en sund kostplan fra Familie Journals Slankeklub
Slankende opskrift på hønsekødsuppe med kød- og melboller
(4 pers.)
Suppe
1 l hønse- eller kyllingefond
3 gulerødder
2 porrer
1 persillerod
3 stængler bladselleri
eller ¼ knoldselleri
Kødboller
250 g kalve- eller svinefars
1 spsk. hvedemel
1 æg
Salt og peber
Melboller
75 g hvedemel
50 g smør
2 hele æg
1½ dl vand
½ tsk. salt og hvid peber
Fremgangsmåde
Bring fonden i kog. Skær rodfrugterne i små tern og porrerne i ½ cm tykke skiver og kog dem møre i fonden.
Kødboller: Rør alle ingredienserne sammen og form små boller. Brug en lille teske og form små boller. Kom bollerne i saltet, kogende vand og lad dem koge 2-4 min.
Melboller: Smelt smørret i en gryde sammen med vandet og rør melet ud i smørret. Sluk for varmen, når blandingen er rørt blank, og lad den køle af. Rør æggene i et ad gangen og tilsæt salt og peber. Form dejen til små kugler eller kom den i en frysepose, klip det ene hjørne af og pres dejen ud i en lang pølse og klip den ud i bollestørrelser. Kog bollerne i 5 min. Lad suppen koge op og tilsæt kød- og melboller. Servér med godt brød til.
Energi-information pr. portion
Energi 1575 kJ/376 kCal
Protein: 20 g
Kulhydrater: 33 g
Fedt: 16 g
Kostfibre: 8 g
Flere sunde opskrifter
Vil du have mere inspiration til en sund kost? Så tag et kig i galleriet nedenfor, hvor vi har samlet endnu flere sunde opskrifter.