Sød hjemmelavet hyldeblomstsaft med hyldeblomster og ingefær

Dejlig forfriskning fra Familie Journals Slankeklub. Opskriften er med både sukker, farin og stødt ingefær.
Af
af Redaktion
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

Giver ca. 2 liter saft.

20 hyldeblomster - hele skærme uden blade
500 g mørk farin
500 g sukker
25 g citronsyre
½ dl citronsaft
1-2 tsk. stødt ingefær
1 spsk. Atamon
1½ l kogende vand

Fremgangsmåde

  1. Pluk hyldeblomsterne og skyl dem forsigtigt i koldt vand.
  2. Læg blomsterne i en rengjort balje/spand.
  3. Hæld farin, sukker, citronsyre, citronsaft, ingefær og 1 spsk. Atamon ned til hyldeblomsterne.
  4. Hæld kogende vand over blomsterblandingen og rør rundt med en ren grydeske.
  5. Lad hyldeblomstblandingen stå køligt i 4 dage. Rør i blandingen 1-2 gange om dagen.
  6. Si saften fra hyldeblomsterne og hæld den på rene Atamonskyllede flasker.
  7. Nyd saften afkølet, fortyndet med koldt vand eller danskvand evt. med isterninger og friske bær.

Næringsindhold

Energiinformation pr. 1/2 dl ufortyndet saft

417 Kcal / 99,7 kJ

Fedt 0
Kulhydrater 25 g
Protein 0
Kostfibre 0

 

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.