Kalkungryde med ingefær og kogt bulgur

Torsdag, 11. februar 2010
af Redaktion
Denne opskrift er tænkt som ”Mest protein”, men kan med lethed justeres til ”Mest grønt” og ”Mest tilbehør” ved at justere på grønt- og tilbehørsmængden
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

(1 pers.)

175 g kalkunfilet
1 tsk. olie (f.eks. olivenolie)
50 g porre
50 g champignon
50 g persillerod
2 pressede fed hvidløg
1 tsk. paprika
1 tsk. stødt ingefær
2 spsk. tomatpuré
2½ dl vand
Salt og peber
125 g kogt bulgur (60 g rå)

TIP

Bulgur er knækket, forkogt hvede og et godt alternativ til ris. En rest bulgur, som ristes i lidt olie på en pande sammen med løg, tomater og tørrede krydderurter, som f.eks. timian og basilikum, bliver et dejligt tilbehør til fjerkræ, lam og oksekød. En kold rest bulgur kan også bruges i en salat.

Rens porre, champignon og persillerod og skær dem i passende skiver. Skær kalkunfileten i tern og brun kødet i olie. Tilsæt porre, champignon, persillerod, hvidløg, paprika, timian og ingefær. Lad kød og grønsager stege ved svag varme i ca. 10 min. Tilsæt tomatpuré og vand og lad retten småkoge i ca. 15 min.
Smag til med salt og peber. Kog bulguren efter anvisningen på pakken. Retten kan evt. jævnes med lidt majsstivelse eller hvedemel, rørt ud i lidt vand. Kalkungryden smager også godt på andendagen, fordi den har fået lov at trække med krydderierne i længere tid.

SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG (til 1 pers.

Mest grønt

Mest tilbehør

Mest protein

Fjerkræ

125 g

125 g

175 g

Grønsager

300 g

150 g

150 g

Tilbehør

125 g

175 g

125 g

Kcal/ kJ

504/2110

499/2088

489/2045

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub


Se artiklen
Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet

Prøv flere slankeretter fra SlankeDoktor...
Fastelavnsboller
Kylling med peberfrugter og ris
Koriandergryde med rødbedesalat