Karbonader med stuvede rodfrugter

Torsdag, 17. januar 2013
af Redaktionen
Gode karbonader fra Familie Journals Slankeklub
Karbonader - Foto: Familie Journals Slankeklub
Karbonader - Foto: Familie Journals Slankeklub

Opskrifter til en sund kostplan fra Familie Journals Slankeklub

Hver uge får du masser af gode opskrifter til en sund kost i Familie Journal. Vi har også samlet 10 opskrifter til en sund kost i galleriet i bunden af artiklen. Tag et kig, og bliv inspireret til en sundere livsstil!

Slankende opskrift på karbonader med stuvede rodfrugter

(Karbonader til 2 pers.)

300 g hakket, magert kalv og flæsk
1 revet gulerod
2 spsk. hakket persille
1 æggehvide
½ dl rugmel
½ tsk. salt
½ tsk. peber
½ spsk. olie

Rodfrugtstuvning
1 gulerod
100 g pastinak
100 g knoldselleri
2½ dl minimælk
1½ spsk. mel
1 spsk. hakket kapers
½ tsk. peber

Fremgangsmåde til karbonader med stuvede rodfrugter

Bland kødet med gulerod og persille. Form farsen til bøffer og panér dem i æg og rugmel blandet med salt og peber til du har et åar karbonader. Steg dine karbonader i olien, til de er gennemstegte, ca. 6 min. på hver side. Skræl rodfrugterne og skær dem i stænger. Kog mælken op i en tykbundet gryde og tilsæt rodfrugterne. Kog dem ved svag varme under låg i 15 min., rør jævnligt. Ryst melet ud i lidt vand og rør jævningen i den kogende mælk. Kog stuvningen igennem, tilsæt kapers og smag til med peber. Server dine karbonader og stuvede rodfrugter med kogte kartofler og hakket persille.

Energi-information pr. portion karbonader
Energi 2174 kJ/522 kCal

Protein: 43,3 g
Kulhydrat: 55,2 g
Fedt: 13,1 g

Flere sunde opskrifter

Vil du have mere inspiration til en sund kost? Så tag et kig i galleriet nedenfor, hvor vi har samlet endnu flere sunde opskrifter.

10 slankende opskrifter