Oksemørbrad med rodfrugtmos

Lørdag, 7. april 2012
af Redaktion
Prøv denne lækre og sunde middag med oksemørbrad og mos af rodfrugter.
Foto: Carina Krüger
Foto: Carina Krüger

(4 portioner)

Græskar- og rodfrugtmos
2 kartofler i halve
1 stk. knoldselleri skrællet og i store tern
300 g græskar i store tern
1 dl minimælk
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
2 spsk. persille, hakket

Mørbrad med blommer
500 g oksemørbrad uden fedt
3 blommer, udstenede og i kvarte
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
1 pose grønne salatblade
250 g sukkerærter
8 grønne asparges

TIP

Serveres med en frisk salat af grønne salatblade, sukkerærter og asparges

Kog kartofler og knoldselleri i ca. 10 min. Tilsæt græskar i gryden og kog blandingen videre, til alt er mørt. Hæld det meste af kogevandet fra rodfrugterne, lad en smule være tilbage i gryden. Mos rodfrugterne, tilsæt mælken og resten af olien lidt ad gangen, til den har en cremet konsistens. Smag til med salt og peber og rør 1 spsk. persille i.
Krydr mørbraden med salt og peber. Varm 1 spsk. olie på panden og steg mørbraden 2-3 min. på alle sider. Læg mørbraden i et ovnfast fad sammen med blommerne. Steges i ovnen på 200° i ca. 15-20 min. afhængig af, hvor gennemstegt, man ønsker kødet. Anret mos på en dyb tallerken med skiver af mørbrad, blommer og stegesaft oven på, pynt med persille.

Energi-information pr. portion
Energi 480 kcal/2010 kJ
Fedt: 15 g
Kulhydrater: 44 g
Protein: 34 g
Kostfibre: 11 g