Skinkehorn

Søndag, 23. maj 2010
af Redaktion
Godt bagværk fra Familie Journals Slankeklub
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

(16 stk.)

100 g knækkede hvedekerner
2 dl vand
2 dl kærnemælk
25 g gær
1 æg
1 tsk. salt
1 spsk. honning
200 g grahamsmel
300 g hvedemel
16 skiver sandwichskinke

Pensling
Kærnemælk

Pynt
Evt. solsikkekerner

TIP

  • Hornene er gode som tilbehør til en suppe, i madpakken eller som et mellemmåltid om eftermiddagen. Skal man til f.eks. en sportsaktivitet, er hornene en nem frokost at tage med sammen med gulerødder og frugt.

Kog hvedekerner og vand i 2 min. Hæld kærnemælk i og afkøl blandingen, til den er håndvarm. Rør gæren ud heri. Tilsæt æg, salt og honning. Bland grahamsmel og hvedemel i. Hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen, til den er ensartet, og stil den til hævning i ½ time. Ælt dejen igennem og form den til 2 kugler.
Udrul kuglerne til en cirkel med en diameter på ca. 30 cm. Del hver cirkel i 8 lige store trekanter. Beklæd hver trekant med 1 skive skinke. Form hver trekant til et horn ved at rulle trekanten fra den brede kant mod spidsen. Læg hornene på en bageplade med bagepapir med spidsen nedad. Lad hornene hæve i 45 min. Pensl med kærnemælk og pynt evt. hvert horn med finthakkede solsikkekerner. Bag hornene i ovnen ved 200° i ca. 15-20 min. Hornene kan fryses.

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her. Du får 4 måneder, men betaler kun for 3 inden 22. april. (link fjernet)

Pr. horn
733 kJ / 175 kcal

Fedt 3 g
Kulhydrat 30 g
Protein 7 g
Kostfibre 3 g

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

Se artiklen
Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet

Prøv flere slankeretter fra Familie Journals Slankeklub
Ovnristet mysli
Mørbradgryde med cornichoner og perleløg
Festlagkage