Bliv "Årets landmand"

Lørdag, 2. februar 2013
af Redaktion
Tag fat i ploven og bliv rigtig landmand i denne unikke blanding af hidden objects og landbrugssimulation

Af Henrik Schou

ANMELDELSE AF FARMINGTON TALES

Hvis der er en ting, vi kan lære af Farmington Tales, så er det, at drift af et landbrug er ensbetydende med store udgifter. Det er galt nok, at den kære gamle bondemand har sat sig i gæld til op over begge ører, for at kunne betale for sin kones dyre hospitalsophold, men alt hvad du rører ved på gården koster penge - det koster at så, det koster at fodre dyrene, det koster at pløje. Og så endda midt i en økonomisk krisetid!

Download spillet her...

Gode Hidden Object
Heldigvis er der flere måder at tjene penge på i Farmington Tales, for banken skal jo have sit, og så trænger store dele af den idylliske lille gård til en kærlig (og sikkert ret dyr) hånd. Rundt omkring på gården er der nemlig Hidden Object baner, som du kan spille for at tjene penge, og selvom det er ganske sjovt at pusle om dyrene og se afgrøderne vokse på markerne, så er det Hidden Object banerne, der er Farmington Tales største og bedste del.

OM SPILLET

Platform: PC
Genre: Hidden Object

Plusser: Idyllisk grafik, gode Hidden Object, fin spilbalance
Minusser:

Karakter: 9/10

Idyllisk grafik
Hver Hidden Object bane er relativ traditionel. Omgivelserne er alle særdeles idylliske med let genkendelige objekter at finde. I bunden af skærmen nævnes fem ting af gangen, som du skal finde - find en af tingene og en ny dukker op på listen. Hints er naturligvis tilgængelige, og spillet er endda ekstra hjælpsomt, så hvis du ikke klikker på noget i 15 sekunder, blinker en af tingene, du leder efter. Det har dog den effekt, at Farmington Tales grundlæggende er særdeles let.

Fine finesser
Heldigvis så peppes Hidden Object skærmene gevaldigt op af flere små finesser. På hver skærm gemmer der sig juveler, som du skal lede efter, og hver skærm kommer også med nogle små "missioner". For eksempel at finde tre ting i alfabetisk rækkefølge eller at finde tre ting fra højre mod venstre på skærmen. Dertil kommer større "quests", der kræver, at du skal huske på nogle ting, som du skal finde på hver skærm, som efterfølgende kan sælges for en ekstra skilling. Det er alt sammen med til at tjene dig ekstra penge, der kan bruges på at forbedre gården.

En ren fornøjelse
Kombinationen af et særdeles underholdende persongalleri, idylliske Hidden Object skærme og masser af gøremål på gården er utrolig velbalanceret og er med til at gøre Farmington Tales til en af de bedste hybrider mellem Hidden Object og økonomisk simulation, som vi har haft fornøjelsen af at spille.
Spillet er en sikker klassiker og et særdeles kærkomment afbræk fra de traditionelle Time Management bondegårdsspil.

VÆR MED I FAMILIE JOURNALS SPILLEKLUB

I Familie Journals Spilleklub kan du for 49 kr. om måneden vælge et gratis spil hver måned. Spillene koster normalt 99 kr., så der er mange penge at spare.
Foruden det gratis spil får du 50% på alle køb af spil derudover. Du kan læse mere om spilleklubben og melde dig til her...

Download spillet her...

Download masser af gratis spil her...

Se også anmeldelser af...
Farm frenzy
Build it