Bundsolid spøgelseshistorie

Lørdag, 22. december 2012
af Redaktion
Midnight Mysteries: Haunted Houdini tager fat på en historie om spøgelser og mild uhygge, der krydres med spændende puzzles og minispil

Af Dorthe Kragh Svendsen

ANMELDELSE: "Midnight Mysteries"-serien er en af de bedre Hidden Object Adventure serier, og den er nu nået til sit fjerde kapitel. Vi har tidligere kigget på Devil on the Mississippi, og nu er turen så kommet til den afdøde Hr. Houdini.

Download spillet her...

En mørk fortælling
Tryllekunstneren og flugtartisten Harry Houdini er omdrejningspunktet for spillets mørke fortælling om forræderi, kærlighed efter døden og ikke mindst magi. Det er din opgave at opklare de mystiske omstændigheder omkring Houdinis sidste magiske trick og ikke mindst at genforene ham og hans kone Bess' ånder, så de kan finde evig hvile.

OM SPILLET

Genre: Adventure Hidden Object
Udgiver: Intenium

Plusser: Fantastisk historie, flot grafik, god variation, spændende puzzles og minispil
Minusser: Lidt for langtrukne dialogsekvenser

Karakter: 9/10

Helt ligetil
Plottet lyder måske en smule mystisk, men det er faktisk ret ligetil, når først spillet er gået i gang - du udforsker dine omgivelser og indsamler genstande, som du kan bruge til at komme videre, og samtidig indsamler du også spor og ledetråde, der løbende kan forklare mysteriet i spillet.
Opgaverne og minispillene er utroligt varierede, og selvom spillets Hidden Object skærme er ret traditionelle, er de også ganske varierede og veldesignede.

Bundsolid historie
Idet spillet handler om Houdini fylder magiske elementer som seancer, tarot-kort og tryllekunster en del i spillet, og det passer fantastisk godt ind i spillets stil og stemning. Samtidig støder du undervejs på berømte historiske personligheder, der levede på Houdinis tid, hvilket gør historien ekstra interessant. Samlet set er Haunted Houdinis helt store styrke netop den bundsolide historie.

En varm anbefaling
Grafisk er spillet rigtig flot, og det er tydeligt, at udviklerne af Midnight Mysteries serien har styr på deres håndværk. Det er fjerde spil i træk, hvor de leverer flot grafik, solide historier og et rigtig godt flow mellem udforskning, minispil og Hidden Object skærme.
Herfra får Haunted Houdini et skulderklap og en varm anbefaling.