Anne glemte aldrig sin ungdomskærlighed

Søndag, 2. april 2017
af Johan Isbrand, Foto: Søren Lamberth
Gammel kærlighed ruster ikke. I hvert fald ikke, når det gælder sangerinden Anne Marie Lindegaard og hendes mand Sten. Det musikalske par havde et kort kærlighedseventyr som unge og glemte aldrig hinanden i de over 20 år, der gik, inden de omsider fandt sammen igen.
Anne og Sten fandt sammen igen efter 21 år

Blandt venner hedder hun slet og ret Anne. Som sangerinde bruger hun sit fulde navn, Anne Marie Lindegaard. Og under det navn har hun de seneste uger ramt lytterne på Dansktoppen på P5 i hjertet med den smukke, storladne debutsingle ”Min lille fugleven”.

– På mine næste indspilninger vil jeg fortsætte i samme boldgade. Det er lige min stil. Jeg er til det melankolske og eftertænksomme, fastslår 45-årige Anne.

Anderledes uafklaret var hun, da hun som 18-årig i 1990 stod på scenen i semifinalen i Se og Hørs Grand Prix. Da hed hun Rasmussen til efternavn og boede i Flensborg. Hun havde haft stjernedrømme, siden hun var en lille pige i Sønderborg. Men denne aften var hun så nervøs, at hun besluttede at droppe sangkarrieren. Tilmed var hun blevet forelsket i en af talentkonkurrencens musikere, Sten Lindegaard fra Seebach Band.

Se en lille film, hvor Familie Journals journalist synger med Anne.

– Jeg havde faktisk en anden kæreste, der spillede i mit band hjemme i Flensborg. Men Sten og jeg kærestede lidt, og efterfølgende besøgte jeg ham i Køge i al hemmelighed. Men så hørte jeg ikke mere fra ham og besluttede, at hvis det skulle være på den måde, kunne han rende og hoppe.

– Det, som jeg ikke vidste, var, at han faktisk havde ringet hjem til mig. Min far havde svaret telefonen, og måske tænkte han, at det var bedst, jeg ikke fik at vide, at den omsværmede popmusiker havde prøvet at få fat på mig. I hvert fald fortalte han mig aldrig, at Sten havde ringet. Havde jeg vidst det, havde mit liv måske formet sit helt anderledes. Jeg rejste nemlig i 1992 til England som au pair hos en familie i Lake District.

Danmarks John lever. Familie Journals journalist møder og synger med John Mogensen-glade Brian Arnold her.

Anne besluttede at blive boende i det engelske. Hun uddannede sig i International Business Studies, blev gift og fik datteren Nathalie, som i dag er 16 år. Ægteskabet holdt imidlertid ikke, og i 2005 rejste Anne retur til det dansk-tyske grænseland sammen med sin datter. I årene, der fulgte, sadlede hun om, tog en dobbelt mastergrad i europæiske studier og fik arbejde i det almennyttige boligselskab Domea.

Fortiden spøgte

Gennem alle årene havde Sten og deres gamle kærlighedsaffære imidlertid spøgt i hendes baghoved.

– Jeg tænkte jævnligt på ham, og det gjorde det ikke bedre, at hans tidligere orkesterleders søn i mellemtiden var blevet stjerne. Hver gang jeg hørte en Rasmus Seebach-sang i radioen, kom jeg til at tænke på Sten.

– Jeg sad på Domeas kontor i Haderslev, men besøgte ofte firmaets administration i Taastrup. Og når jeg kørte forbi Køge, tænkte jeg altid på, om Sten mon boede der endnu, husker hun.

– På det tidspunkt var jeg gift for anden gang, men ægteskabet skrantede. Og en dag i 2011 fandt jeg simpelthen Stens hjemmeside og skrev ham en mail. Den var på højst tre linjer, men jeg har med garanti aldrig overvejet tre linjer så grundigt i hele mit liv. Jeg ville jo også lige teste, om han overhovedet huskede mig. Det fik jeg dog hurtigt afklaret, for han svarede straks og spurgte, om jeg stadig boede i Flensborg!

Anne møder Sten igen

Som man nok kan regne ud, gik der ikke lang tid, før hun og Sten omsider mødtes igen:

– Vi spiste brunch sammen i Roskilde den 20. september 2011. Og bare 12 dage senere var min mand flyttet. Jeg sagde tingene til ham, som de var. Nu skulle det én gang for alle være slut med hemmeligheder og løgne i mit liv.

Mød power-dansktop-duoen Lars Love Louise her.

Allerede i foråret 2012 rykkede Anne fra det sønderjyske til det sydsjællandske, og kort efter kunne parret til deres glæde fastslå, at hun var gravid. Deres fælles datter Ayla er i dag 4 år.

I Familie Journal nummer 14, der kan købes i kioskerne fra den 3. til den 9. april, kan du ydermere læse om, hvordan Anne fandt tilbage til musikken, og hvordan indspilningen af ”Min lille fugleven” kom i stand.

Læs om vinderne af Dansktop Prisen 2017 i Boxen her.