Dansktoppens Kejser

Torsdag, 7. september 2017
af Johan Isbrand, Video: Søren Lamberth
Christoffer Kejser Larsen hitter på Dansktoppen med sit Kejser Larsen Band. Udgangspunktet er rock og folk, men Christoffer er taknemmelig over at være en del af Dansktoppens folkelighed og glæde.
Christoffer er Dansktoppens Kejser

Mange musikstjerner begynder deres udfoldelser i en tidlig alder. 41-årige Christoffer Kejser Larsen fra Sindal i Nordjylland er med sin egen formulering ”sent udviklet”: Han fik sin første guitar som 14-årig.

– Til gengæld har jeg lige fra begyndelsen skrevet og indspillet mine egne sange. Allerede da jeg var 18 og gik på hf i Vejle, hvor jeg er født og opvokset, lavede jeg mit første demobånd, som jeg udgav på en selvfinansieret cd til familie og venner. Det er ret sjovt at lytte til i dag, griner han.

Christoffer underholder

– At kunne tre akkorder på guitar var dengang adgangskort til et job som pædagogmedhjælper. Så det blev jeg i 1997 i Skagen, og her fandt jeg sammen med en musikalsk kollega og dannede duoen Peter & Stoffer. Vi spillede børnesange i rockede udgaver og piftede det hele op med et gakket show. Det underholdt vi børn i hele landet med i 15 år, hvilket resultererede i en henvendelse fra Jesperhus Blomsterpark, der ville hyre os til to somre i 2006-07. Det endte dog med, at jeg fik jobbene alene. Først spillede jeg for børnene i halvanden time, derefter skulle de voksne underholdes.

– Det betød, at jeg skulle spille sange på opfordring. Så på rekordtid måtte jeg få indøvet en masse hits med Bamses Venner, Lars Lilholt, og hvad publikum ellers efterspurgte. Det var en lærerig tid, husker Christoffer, der til daglig er skolelærer i Sindal.

Kejser med egne sange

Læreruddannelsen i Hjørring var årsag til, at Christoffer slog sig ned i det nordjyske, hvor han i dag bor med sin kone, Maja, og parrets børn Albert og Marie på 8 og 11 år. Det var også på uddannelsen, han mødte trommeslageren Jens Ettrup.

Se Familie Journals journalist synge med Michael Korup, der vandt "Mig og Min Mentor"-konkurrencen i Boxen i marts.

– Vi havde begge musik på linjefag. I 2004 blev vi færdiguddannet, og året efter dannede vi den første konstellation af det orkester, der siden blev til Kejser Larsen Band. I starten spillede vi mest på barer, og repertoiret var andres hits. Nu om stunder spiller vi mange af vores egne numre. Det har bevirket, at publikum ikke længere står med ryggen til os, men har øjnene rettet mod scenen. Det er forpligtende på en helt anden måde og kan godt være lidt skræmmende.

Rocket dansktop

Kejser Larsen Band består foruden de nævnte af guitaristen Mikkel Zakariasen og bassisten Kristian Grundtvig Larsen. I deres egen opfattelse var de et rock- og folkband, indtil det viste sig, at dansktopfolket var vilde med deres musik. Siden januar 2016 har de haft to af de senere års største hits på Dansktoppen på P5. Og i marts var de inviteret med til Dansktop Prisen 2017 i Boxen, hvor de var nomineret i kategorien Årets Dansktop Hit.

Genoplev højdepunkterne fra Dansktop Prisen 2018.

– Det var en ære at opleve. At nogen kan lide vores musik og spiller den i radioen, er én ting. Men en nominering er jo som at komme med i top-3. Og det er stort, når man tænker på udbuddet af dansk musik. Det er den slags, man vokser af. Og så oplevede vi jo i Boxen hele den stemning af fællessang og ren glæde, der er omkring dansktop. Det er skønt at være en del af!