Kandis giver den gas på splinternyt album - også i cd-form

Fredag, 26. januar 2018
af Johan Isbrand, Foto: Søren Lamberth
Dansktopkongerne i Kandis havde truet med, at der aldrig kom flere cd'er fra deres hånd. Men det nye album, "Kandis 18", er både ude som streaming og download og i cd-form. Det er en pose lækre, blandede bolcher sprængfyldt med fest.
Kandis 18 er ude nu og fås alligevel på cd

Da de nordjyske dansktopkonger Kandis i slutningen af 2016 udgav albummet ”Kandis 17”, annoncerede de, at det ville blive det sidste værk fra deres hånd, der udkom som cd. Nu er de på banen med 17 nye skæringer på den dugfriske ”Kandis 18”. Og bandet var tydeligvis en postgang for tidligt på den med at erklære cd’en død i Kandis-sammenhæng. Det nye album er nemlig også tilgængeligt på cd.

– Vi fik lov til at lave en mere. Vi har mange trofaste fans, der har samlet på vores cd’er gennem årene, og som også gerne vil have den nye til at stå hjemme i reolen side om side med de andre. Både Bilka og Coop Danmark sælger ”Kandis 18” i deres butikker, men cd-fænomenet lever på lånt tid. Vi kan ikke garantere, at den næste også kommer i fysisk form. Men jeg håber, salget når op på 10.000 eksemplarer denne gang, siger forsanger Johnny Hansen.

Kandis i Toscana

– Også Kandis-fans er begyndt at streame deres musik. Og man vænner sig til omvæltningerne. Da Kandis startede, skete det i en overgangsfase mellem vinylpladen og cd’en. Problemet med streaming er, at det er umuligt at tjene penge på det. Det ville kræve 4 en halv million streaminger alene at dække omkostningerne til albummet, forklarer den 52-årige sanger.

Læs her om Johnnys afstikker til Alanya med sine Country Friends

”Kandis 18” er traditionen tro lækkert produceret af Søren Bundgaard. Og samarbejdet mellem band og producer var helt bogstaveligt en del tættere end sædvanligt:

– Vi plejer at indspille grundbåndene i Puk-studiet her i Danmark, og Søren plejer at rejse hertil. Men denne gang valgte vi at tage til hans studie i Toscana for at lave indspilningerne. Vejret var perfekt. Det er første gang, vi har lavet et album i 40 graders varme og iført shorts. Og det bliver med garanti ikke den sidste.

Johnny og Michael

– Sangene er en god gang blandede bolcher, som vores publikum godt kan lide det. Du kan sige, vi har videreudviklet den opskrift, vi har brugt på de seneste cd’er. Der er både sange i traditionel Kandis-stil, lidt countryrock og selvfølgelig nogle numre, der har den tyske ”afterskiing-stemning”, som vi for alvor begyndte at dyrke for ti år siden med ”Det’ dit navn”.

– Jeg har skrevet flere af sangene sammen med svenskeren Thomas G:son, der har skrevet masser af Melodi Grand Prix-sange for både Sverige, Danmark, Spanien og flere andre. Vores faste tekstforfatter, Lonnie Kjer, er naturligvis også inde over de fleste numre. Der er oversættelser af både svenske og tyske sange. Og så er der en duet med min mentee fra sidste års Mig og Min Mentor-konkurrence, Michael Korup, som i øvrigt lægger korstemme til hele albummet.

Se en lille video om Johnnys og Michaels mentor- og mentee-forhold her

Duetten mellem Johnny og Mig og Min Mentor-vinderen med superstemmen hedder ”Ondt i håret” – en frejdig og temmelig rocket sang om tømmermænd med dansk tekst af Calle Sand. Den er tidligere blevet indsunget af Ronni Garner.

– Oprindelig var den et kæmpehit på Mallorca med tyskeren Tobee. Jeg hørte den første gang i det danske tv-program ”Størst” og tænkte, at den ville da være fantastisk at lave. Udviklingen går i retning af det lidt vildere, og det ville have været utænkeligt at indspille sådan en sang i de tidlige Kandis-dage, hvor vi var meget nydelige at se på og havde saxofoner i lydbilledet.

Se Johnny Reimar give den gas med Familie Journals journalist.

– Mit og Michaels tætte samarbejde fortsætter. Han arbejder stadig på sit første soloalbum og sender mig tit sange, som jeg giver både positiv og negativ kritik med på vejen. Michael er en kanon sanger og personlighed, der virkelig fortjener at få en flot solokarriere, siger Johnny.

Øl, fest og Kandis

– Temaet med fest, øl og drinks går igen i mange af sangene. Når Kandis er ude at underholde, handler det jo i høj grad om, at publikum skal glemme hverdagen, feste, synge med og være glade.

Richard Ragnvald optræder også til Dansktop Prisen 2018. Mød ham i en festlig video.

Lige som sidste år er Kandis på scenen ved Dansktop Prisen 2018 i Boxen både i løbet af prisuddelingsshowet og ved ballet bagefter. Og der er ingen tvivl om, at Johnny og gutterne igen bliver et af festivitasens højdepunkter.

– Vi havde en rigtig god aften i 2017 og håber, vi kan skabe en lige så fantastisk stemning den 14. april, siger Johnny.

Far og søn til bal

Datoen for showet er faktisk fastlagt med de meget populære og travle Kandis i baghovedet. Da dagen blev bestemt, sikrede Familie Journal sig først lige, at Kandis ikke havde et engagement andetsteds. Bandets kalender er nemlig godt fyldt op – på visse dage endda flere år i forvejen.

– Vi har mange faste engagementer i forbindelse med begivenheder, som vi har deltaget i både 22 og 25 år i træk. Og når vi den 1. april spiller op til dans i et udsolgt Lendum Hallen sammen med min fars band, Bjørn & Okay, er det 29. gang i træk, vi er på plakaten sammen. Bjørn & Okay har dog spillet endnu længere til præcis det bal. Nemlig helt siden 1980, fortæller Johnny Hansen.

Bjørn Tidmands sange var en overgang forbudt. Læs om Dansktop Prisen 2018's måske mest beskedne stjerne her.