Mig og min mentor - Birthe Kjær og Britt Larsen

Lørdag, 25. februar 2017
af Johan Isbrand, Video: Gregers Overvad
I talentkonkurrencen Mig og min mentor, som i forbindelse med Dansktop Prisen 2017 i Boxen præsenteres i samarbejde med Spies Rejser, springer ingen ringere end Birthe Kjær ud som mentor for sin egen talentfulde korpige gennem en årrække, Britt Larsen.

Britt Larsen, 37, har både spillet revy i Herning og optrådt som heks til Halloween i Tivoli – begge steder under ledelse af den erfarne showkvinde Susanne Breuning, som ved, hvad musikalsk talent er, når hun hører det. Så da samme Susanne i 2011 anbefalede Birthe Kjær at lytte lidt til Britt, var dansktopstjernen ikke et øjeblik i tvivl:

– Jeg foreslog straks, at Ronnie inviterede hende til prøve, siger Birthe og taler hermed om sin orkesterleder, Ronnie Flyvbjerg Olesen, som dengang var i færd med at sammensætte Feel Good Band – orkestret, der siden har været Birthes faste backingband.

Mød også Anne Mette Rix og hendes mentor Klaus Strand-Holm her.

Sådan gik det til, at Britt blev en af Birthes to korpiger.

– Britt når ud over scenekanten, og så har hun en mere moderne sangstil, end jeg har, og kan tilføre en sang de små triller og detaljer, som nutidens sangere bruger, siger Birthe.

For Britt er især Birthes perfektionisme inspirerende:

– Hun har styr på selv de mindste ting, og hun har fingrene nede i det hele. Derfor er hun også nået dertil, hvor hun er i dag, siger korsangerinden.

– Oven i købet er Birthe hjertelig, empatisk og betænksom. Det er en fornøjelse at se, hvordan hun behandler sine fans. Hendes menneskelige kvaliteter er mindst lige så stærke som de musikalske, fastslår Britt.

Pop på tysk og dansk

Siden hun var lille, har Britt spillet og sunget med sin musikalske famlie. Og da hun som voksen læste om en privat musicalskole i Malmø, vidste hun, at der skulle hun uddanne sig. Det gjorde hun i årene 1998-2000.

Læs Birthes svar på Familie Journals seks hurtige spørgsmål her.

Britt bor i Helsingør med kæresten Claus, der er kiropraktor, og deres døtre Aluna og Smilla på 2 og 4 år. Hun har også altid lavet andet end at synge. I dag er hun således sundhedscoach og samarbejder med kæresten i firmaet Det Sunde Hjørne.

Arbejdet med Birthe og Feel Good Band har givet hende god ballast og mod på noget mere:

– Jeg elsker at røre folk gennem sang og kan godt lide at udfordre mig selv. Allerede i 2012 indspillede jeg et album på tysk, som desværre aldrig nåede at blive udgivet i Tyskland, som det ellers var planen. Men på det seneste er jeg begyndt at tænke i danske ørehængerbaner og har foreløbig indspillet én sang. Så det var perfekt timing, da Birthe spurgte, om jeg ville deltage i ”Mig og min mentor”-konkurrencen i forbindelse med Dansktop Prisen, siger Britt.

Mød Fede Finns sangfugl, Katrine Daugaard, og hør hende synge med Familie Journals journalist her.

– Britt har antennerne ude og vil selv, og så skal hun også gøre det, tilføjer Birthe.

– Hun har den gode sceneudstråling, som er alfa og omega. Og jeg vil gerne stå til rådighed og give et skub i den rigtige retning. Vi har allerede haft masser af lange, gode samtaler, for vi bor nemlig begge på Sjælland, mens de fleste fra bandet er bosat i Jylland, og så vi har fulgtes i bil til det jyske, når vi skulle på job.

– Jeg har selv haft en kollega, jeg altid kunne spørge om råd. Da Grethe Sønck levede, var hun ikke bare en god veninde for mig. Jeg betragtede hende også som en mentor. Hun havde erfaring i kraft af, at hun var 20 år ældre. Og alle har brug for et menneske, der kan vejlede og hjælpe én videre i en given situation, siger Birthe Kjær.

Læs her om statuetten, som vinderne af Dansktop Prisen vil få overrakt.