Naturen og familien inspirerer Hansi Hinterseer

Fredag, 28. oktober 2016
af Johan Isbrand, Foto: Søren Lamberth
Ugerne 44 og 45 er Hansi-uger i Danmarks fire største ugeblade. Sammen med dit blad kan du nemlig købe Hansi Hinterseers splinternye cd "Bergsinfonie", der i den anledning kun koster 99 kroner. Familie Journal var i Kitzbühel, Østrig, for at møde sangeren, der tillige skal optræde til Dansktop Prisen 2017 til marts.

I samme øjeblik, Hansi Hinterseers kald gjalder over bjergskråningerne, er et halvt hundrede geder og hjorte på vej mod ham i løb. Og straks efter er han omgivet af dyreflokken.

– De kender mig rigtig godt. Jeg har indspillet flere tv-film heroppe. Så de er trygge og glade og kommer ofte hen og lægger sig ved siden af mig, fortæller den 62-årige sanger.

Vi befinder os i dyreparken Wildpark Tirol uden for landsbyen Aurach. Parken er Hansis yndlingssted, når han skal koble af. Han kommer der næsten dagligt og benytter lejligheden til at hilse på sine barndomsvenner, Gertrud, Oswald og Elisabeth Pletzer, der bor i tyrolerhuset Branderhof og driver restauranten Branderhof Stube ved parkens indgang, hvor Hansi ofte spiser sin morgenmad. Sand afslapning finder han dog i oplevelserne med dyrene.

Hvor stor en Hansi-fan er du? Test dig selv her.

– De får mig til at føle ro, frihed og styrke. Dyrene har alle forskellige personligheder. Samtidig skal man jo ikke tage fejl af, at de er vilde dyr. Det oplever jeg tydeligt, når de for eksempel er i brunst, og kronhjortene kæmper om deres koner. Det er dramatisk, siger han.

Familie Journals udsendte har besøgt Hansi på hans hjemmebane, skisportsbyen Kitzbühel i Østrig, hvor slagersangeren har taget os på rundtur til nogle af de steder i området, der betyder noget for ham. Anledningen er hans nyudsendte cd, ”Bergsinfonie” – ”Bjergsymfoni” – som læserne i de to kommende uger har mulighed for at købe sammen med bladet. Som titlen antyder, er vi i enhver forstand i Hansi-land med lovprisninger af bjergene og den betagende natur på sangerens fødeegn, som han føler sig mere knyttet til end noget andet sted på jorden.

Safari-Band er et af dansktopmusikkens nye, spændende navne. Se mere her.

– Jeg er heldig at leve her. Kitzbühel og omegn har alt. Livskvaliteten er i top. Her kan jeg trække vejret og føle mig fri. Havet har bestemt også sine kvaliteter, som jeg har oplevet, når jeg har besøgt for eksempel Italien og Frankrig. Men naturen, luften og bjergene er større end noget andet, siger sangeren.

I Familie Journal nummer 44, som kan købes fra den 31. oktober til den 6. november, er der meget mere af vores interview med Hansi. Her kan du blandt andet læse om Hansis møde med sit livs Romana samt hvordan han blev overbevist om, at det var en god idé at tage springet til en sangkarriere og om, hvordan sportens verden har rustet ham til livet på toppen af poppen.

Birthe Kjær optræder også til Dansktop Prisen 2017. Vi har stillet hende seks hurtige spørgsmål.