Pernille Højmark giver den gas med Familie Journals reporter

Søndag, 2. juli 2017
af Johan Isbrand, Video: Søren Lamberth
Hun er 57 år og er netop debuteret som solist. Pernille Højmark er kendt fra partyorkestret Sweethearts. Nu kaster hun sig ud i sine helt egne sange. Johan Isbrand har mødt hende til lidt snak og musik.

Pernille Højmark og Sweethearts

Dansktopmusikkens historie har været omskiftelig og dramatisk, og når man ser tilbage, findes der i alle årtier perioder, der udmærker sig som særligt interessante. Eksempelvis oplevede den folkelige musik et gevaldigt opsving, da popgruppen Sweethearts i 1988 så dagens lys og begyndte at hylde radioprogrammet Dansktoppens guldalder med energiske fortolkninger af klassikere som Birthe Kjærs ”Arrividerci Franz”, Ulla Pias ”Flower Power tøj” og Birgit Lystagers ”Smilende Susie”.

En musikalsk fest

Det var en musikalsk fest i ren form, og det festlige blev understøttet af et frejdigt glimt i øjet, farverige 70’er-kostumer og et svedigt sceneshow anført af forsanger Pernille Højmark. De glade evergreens har aldrig været smagsdommernes og anmeldernes kop te, men tilsyneladende var det lige, hvad der var brug for i de selvhøjtidelige 80’ere. Alle kunne synge med på sangene. De ældre dansktopfans var glade for, at nogen atter bragte deres yndlingsmusik til ære og værdighed. Og de unge opdagede, at de også havde en fest med sangene, som de på forunderlig vis kendte udenad.

Oplev dansktopreporterens musikalske møde med Anne Karin Broberg her.

Melodi Grand Prix

Sweethearts udgav adskillige plader og medvirkede endda i det danske Melodi Grand Prix i 1992 sammen med Keld & Hilda under navnet Sweet Keld & The Hilda Hearts.

Den nu 57-årige Pernille er egentlig uddannet skuespiller og har medvirket i en lang række film og tv-serier. Og selv om hun og Sweethearts fik bragende succes med deres musikalske festfyrværkeri, gik der mange år, før hun fik mod på også at bruge betegnelsen ”sanger” om sig selv.

– I dag har jeg så taget skridtet fuldt ud. Nu ser jeg først og fremmest mig selv som sanger, fortæller hun.

Musikken spiller stadig

Sweethearts er aldrig gået i opløsning og spiller fortsat jævnligt op til fest og dans. Men for Pernille som kunstner er der sket noget nyt og stort. Hun har nemlig i flere år gået og puslet med sine egne sange, og på et tidspunkt gav hendes eksmand, Sweethearts-bassisten Kim Kidholm, hende et skub i den rigtige retning med en opfordring til at gøre noget ved solokarrieren. Således udsendte hun for nylig sin første single som solist under titlen ”Simpelthen fantastisk”.

Nyt album til efteråret

Sangen er første udspil fra et helt album, der udkommer til efteråret. I lighed med de øvrige sange har den tekst af Pernille selv, og også på musiksiden har hun en finger med i spillet. Sangens latinamerikansk inspirerede toner er blevet til i samarbejde med Louise Dubiel og Kristian Martinsen. Musikvideoen er i øvrigt et kapitel for sig selv, idet den er indspillet i ét langt ”take” uden klip.

Dansktopjournalisten har også mødt Danmarks John. Se med her!

– Der kommer et par singler mere hen over sommeren, inden hele albummet bliver udgivet. Vi prøver at gøre det på den moderne måde denne gang, erklærer sangerinden.

Nu er det jo stort og enestående, at en i forvejen populær sangerinde får sin debut som solist i en moden alder. Og Familie Journals dansktopjournalist Johan Isbrand måtte naturligvis i den anledning besøge Pernille til en munter snak og lidt fællessang. Og hvordan det spændte af, kan du se i videoen herover. God fornøjelse!

Anne Marie Lindegaard er en smuk nyskabelse på Dansktoppen. Familie Journals journalist har mødt hende.