Seks hurtige til Lotte Riisholt

Torsdag, 3. november 2016
af Johan Isbrand, Foto: Dan Mariegaard
Vinderen af Dansktop Prisen for Årets hit 2016, Lotte Riisholt, har været så sød at svare på Familie Journals seks hurtige spørgsmål. Lotte er glad for sangerinder med smil i stemmen.
Lotte Riisholt, der vandt Dansktop Prisen for Årets hit 2016, svarer på Familie Journals seks hurtige spørgsmål til dansktopstjernerne

Hvad var dit første hit?

– Min første ”etter” var ”Her er herligt – her vil jeg leve” i 1977 på Dansktoppen i Se og Hør. De kørte Dansktoppen videre som en liste i et stykke tid, da de på DR i en periode besluttede at rafle om, hvem der skulle på Dansktoppen. Min næste sang ”Johnny og jeg” delte førstepladsen med Birthe Kjær. Det var jeg ret stolt over.

Hvad er dit største hit?

– Mine to største hits må være ”Hvem kan elske dig som jeg” og ”Hey Honey”, som begge blev nummer 1 på årets Dansktop i henholdsvis 2012 og 2014. Dem spørger folk stadig efter – og selvfølgelig synger jeg dem.

Fortæl om den bedste publikumsoplevelse, du har haft!

– Den allerførste oplevelse var, da jeg vandt kvartfinalen ved Ekstrabladets Pladechance i 1976 i Næstvedhallen. Jeg sang og spillede Beatlesnummeret ”I Will” på guitar. Da jeg sluttede nummeret, var der musestille i den fyldte hal. Det var der i et par sekunder, og så bragede bifaldet løs. Det var helt vildt. 40 år efter var det en helt vild fornemmelse at få prisen til Dansktop Prisen 2016. Jeg blev så glad og stolt, da jeg fik den.

Læs Dario Campeottos svar på vores seks hurtige spørgsmål her.

Hvordan kom du i gang med at synge?

– Jeg har altid sunget. Men det var først i 4. klasse, da vi fik en ny musiklærer, at der kom rigtig gang i syngeriet. Han introducerede mig for rytmisk musik, og det blev startskuddet. Jeg var med i et jazzoratorium, som hed ”Henry”, og vi optrådte på forskellige skoler. Han lærte mig også at spille guitar, og vi optrådte lidt sammen. Flere år senere - i 1976 – deltog jeg i Ekstrabladets Pladechance og fik pladekontrakt med EMI. Min drøm gik i opfyldelse. Jeg skulle lave plader. Wow! Det var stort.

Hvem er dit største forbillede?

– Indenfor dansktop og populærmusik er det helt bestemt Birthe Kjær og svenske Lotta Engberg, som begge har smilet i stemmen. Men jeg er også helt vild med Gloria Esteban, som er cubaner. Hun kan både det stille og det vilde.

Lottes forbillede Birthe Kjær har også leveret seks rappe svar. Læs med.

Hvad er din største drøm?

– At forblive rask. Jeg har prøvet kræft og kemo. Det var ikke rart. Og så håber jeg at blive ved med at beholde min indre glæde og glød. Jeg får et kick af at stå og synge for et publikum. Og så kunne jeg godt tænke med at synge med et stort orkester som Feel Good Band bag mig. Det ville bare være så fedt.

Læs om det cd-aktuelle dansktoptalent Louise, der skal varme op til Johnny Logans julekoncert i Silkeborg.