Louises karriere har fået et løft

Torsdag, 27. oktober 2016
af Johan Isbrand, Video: dk4
Louise Espersen har haft travlt i 2016, og som den foreløbige kulmination er hendes cd "Du løfter mig" udkommet. Endvidere kan hun se frem til at varme op for selveste Johnny Logan ved en julekoncert i Silkeborg.

Dansktop Prisen 2016 i Boxen i Herning gav talentfinalisten Louise Espersen præcis det karrieremæssige skub, hun ønskede sig. Talentprisen vandt hun ikke, men den 24-årige sangfugl fra Thorning ved Viborg har haft masser at lave lige siden. Og som kulmination på det hele har hun netop udsendt en hel cd, der bærer titlen på hendes finalesang fra Boxen, ”Du løfter mig”.

– Den indeholder en række sange skrevet af min faste sangskriver Jørn Hansen og Fenders-frontmanden Anders Tind. Men vi syntes også, der skulle være melodier med, som folk kendte godt, så vi har også lavet danske oversættelser af ”Only Love” og ”The Rose”, der er kommet til at hedde henholdsvis ”Kærlighed” og ”Rosen”. Desuden har jeg indsunget nye versioner af ”Musens sang” fra ”Mød mig på Cassiopeia” og Tommy Seebachs ”Under stjernerne på himlen”, fortæller Louise, der har været på Dansktoppen på P5 flere gange i årets løb – med ”Der er sommer på vej” og senest med ”Du er”.

– Jeg optræder stadig med Gitte Hænning-sange og Melodi Grand Prix-show, hvor jeg kommer ud alene og synger til færdigindspillet musik. Det er mest plejehjem, der efterspørger den form for optræden. Men jeg er også begyndt at tage meget ud at synge med pianisten Martin Jønsson. Vi optræder blandt andet til firmafester. Men det største indtil nu er, at jeg skal være opvarmning for Johnny Logan. Nemlig ved en julekoncert i Jyske Arena i Silkeborg den 12. november. Det er min kæreste Stefan, der er arrangør af koncerten, og overskuddet går til velgørenhed. Stefan har nemlig startet foreningen Annes Care, der støtter hjemløse og andre udsatte, siger hun om livsledsageren, der endvidere er far til parrets fælles søn, halvandet år gamle Lukas.

Mød den nye Fede Finn-sangerinde, Katrine Daugaard, her.

Kæresten gavner også Louises sangkarriere på anden vis. Ved siden af sit eget firma, der arbejder med facadeisolering, har han nemlig også en netbutik ved navn Love2buy, der hidtil mest har solgt puder og tøj, men nu også har en cd til salg. Nemlig Louises nyudkomne albumværk.

Køb Louises cd her.

– Desuden har jeg en stak af dem med, når jeg er ude at synge, så man kan købe sig et eksemplar, når jeg har optrådt. Og det er jo den perfekte julegave, siger hun med et smil.

– Det var fedt at synge i Boxen, og jeg har fået et godt venskab med de andre finalister. Dansvingerne mødte jeg igen for nylig, da både de og jeg medvirkede i showet ”Syng med og tip et hit”, der netop er blevet vist på dk4.

– Jeg fornemmer, at flere yngre mennesker i 20’erne og 30’erne springer ud som dansktopfans. Jeg sang for nylig til en fødselsdag, hvor gæsterne ikke var mange år ældre, end jeg selv var, og jeg skulle lige vænne mig til det, men det var fantastisk sjovt. Og rigtig mange ønskede mig held og lykke med min nye cd, siger Louise Espersen.

Mød talentfinalisten og den vilde sangfugl Camilla Mortensen her.