En tur til Aladdins verden

Lørdag, 12. marts 2011
af Redaktion
Lamp of Aladdin er den klassiske fortælling om Aladdins magiske verden tilsat guld, glimmer og forhindringsbaner

Af Mette Munk Heilesen

ANMELDELSE AF LAMP OF ALADDIN:
Historien om Aladdin og den magiske lampe er grundigt behandlet både i film og spil.
I spillet er den da også enkelt og simpelt fortalt, så udviklerne antager nok vi allerede kender historien.

Flere spilgenrer
Der er heldigvis andre interessante ting, at fortælle om spillet. For hvor Hidden Object eller Adventure-genren typisk er hovedgenrer, så bliver netop de to genrer degraderet til minispil i Lamp of Aladdin der er et Match-3 spil - og endda et anderledes et af slagsen.

Download spillet her...

Aladdin skal føres igennem en forhindringsbane ved, at man spiller Match-3. Aladdins figur flytter sig igennem banen, efterhånden som dine matches låser op for en skjult gang.
Idéen er rigtig god, men den fungerer ikke helt optimalt; det er ikke helt logisk hvornår banen er fri, også selvom Aladdin selv flytter sig. Men det er bestemt originalt at lade en figur bevæge sig rundt på Match-3 skærmen.

OM SPILLET

Genre: Match 3
Udgiver: Intenium

Plusser: tilføjer lidt nyt til genren
Minusser: grafikken, ulogisk

Karakter: 7/10

Et pift af gådeløsning
Som yderligere påfund, skal der frigøres redskaber, som f.eks. sabler til at skære sig igennem et område midt på skærmen, der består af tæt jungle. Dette gøres også efter klassiske Match-3 principper og kræver, at dine træk er særdeles velovervejede.
Udover bonus-baner bliver vi ydermere belønnet med simple, men gode Hidden Object-baner med et lille pift af gådeløsning. Kombinationen er anderledes, men skaber en fin balance og variation mellem de forskellige genrer.

For meget guld og glimmer
Grafikken er fyldt med guld, glimmer og ædelstene. Det falder bestemt ikke i denne anmelders smag - det er ikke nogen fantastisk kompetent grafiker, der har designet figurerne, men teknisk er spillet som et samlet hele ganske flot.
Lamp of Aladdin er et forfriskende forsøg på, at tilføje noget nyt til Match-3 genren - og det er faktisk ganske god grund til at kaste sig over spillet. I det mindste i den gratis time.

Download spillet her...

Download masser af gratis spil her...

Læs også anmeldelser af...
Adventures of Robinson Crusoe
Robin's Quest