Et betagende "Hidden Object" eventyr

Lørdag, 25. februar 2012
af Redaktion
I The Tiny Bang Story skal du løse gåder og reparere fantasifulde maskiner gennem fem kapitler i et point & click miljø

Af Mette Munk Heilesen

ANMELDELSE: Selv for en anmelder sker det, at det er svært at beskrive et spil for læseren, fordi det har et eller andet magisk ved sig. The Tiny Bang Story er et af de spil, men vi prøver alligevel.

Download spillet her...

Kræver tålmodighed
The Tiny Bang Story lover fem gennemførte point-and-click adventure baner. Efter et par korte instruktioner er spilleren overladt til sig selv, og selv for en erfaren adventure-spiller kræver det lidt tålmodighed, for hvordan spillet fungerer må man selv finde ud af. Selv når man har lært spillet at kende, kræver det gode Hidden Object-briller og tålmodighed at løse gåderne.
Spillet er svært på den gode måde, og er ikke gennemført på en aften. Bliver det alligevel for svært, kan du få hjælp ved at fange myggene på skærmen. Det kræver altså en regulær indsats at bruge spillets hjælpefunktion, så du bruger det kun, hvis du sidder hjælpeløst fast.

OM SPILLET

Genre: Hidden Object
Udgiver: Intenium

Plusser: Fantastisk grafik, suveræn lyd, teknisk meget gennemført
Minusser: Meget svært, lidt for enkle puzzles

Karakter: 8/10

Ikke helt lineært
Hver bane er delt op i flere scener med flere missioner, der ofte er afhængige af hinanden. Dvs. at du er nødt til at løse en opgave for at klare en anden mission, men helt lineært er spillet heldigvis ikke. Lineært beskriver desværre den måde, hvorpå ting samles op. Som spiller opleves det frustrerende, at møde genstande, som du ud fra grafikken kan se skal samles op, men som du ikke kan få lov at samle op, før det er nødvendigt.
Minispillene er ikke særligt originale - hvis du ikke kan lide puslespil er The Tiny Bang Story nok ikke noget for dig.

Værd at opleve
Spillet har som det fremgår flere svagheder, men det fænger i den grad på grund af de flotte håndtegnede scenarier. Disse skaber, sammen med den nærmest meditative lyd, en stemning der i sig selv er værd at opleve.
The Tiny Bang Story er ikke et af de bedste spil i point-and-click adventure genren, men det er rigtig udfordrende, og det må bestemt være et af de flotteste.
Det kan bestemt anbefales, hvis du har lyst til at bruge mange timer i smukke, stemningsfulde scener.

Download spillet her...

Download masser af gratis spil her...

Se også anmeldelser af...
My LIfe Story Adventures
Annabel