Kære Puk
De har trukket sig fra min kræftsyge datter
Der er vist næppe tvivl om, at vi danskere æælsker god mad. Især selvfølgelig at spise den, men også at læse om den, se på billeder af den og se andre lave den, for eksempel på tv. Så vi må efterhånden være ret gode kokke, ikke sandt?
Test din egen viden med en hurtig kokkequiz her – er du skrap på viden om råvarer og fagudtryk?
.
Det er let at ironisere over, at vi har mange hyldemeter velillustrerede kogebøger i reolerne og samtidig køber masser af pizza og anden færdiglavet mad. Men faktisk viser en ny, stor undersøgelse fra Madkulturens Madindeks 2015, at i mere end tre ud af fire hjem står der et aftensmåltid på bordet, som er helt eller delvist hjemmelavet.
- De nyeste tal fra Madindeks viser, at danskerne faktisk kan og gerne vil lave mad selv og at et velsmagende og hjemmelavet måltid af friske råvarer er et stærkt ideal om det gode måltid. Vi kan også se, at der er pres på madlavningen, når mange blander hjemmelavet mad med halv- og helfabrikata”, siger Judith Kyst, direktør i Madkulturen.
Madkulturen er en institution under Miljø- og Fødevareministeriet (link fjernet), der er sat i verden for at give danskerne mod på bedre mad.
Få masser af opskrifter på mad her
Madindeks viser også, at det især er interesse for madlavning, der har indflydelse på, om man rent faktisk laver mad – ikke mindst for, om mænd går i køkkenet.
”Det er vigtigt, at kunne lave mad, både for vores livskvalitet og for vores sundhed. Derfor skal vi arbejde med at øge interessen for mad, så endnu flere får lyst til at tilegne sig færdigheder og viden”, siger Judith Kyst.