Let hasselnøddekage

Lørdag, 1. august 2009
af RedaktionPå
På under en time kan du lave en let, lækker og luftig hasselnøddekage
Let hasselnøddekage. Foto: Thierry Machet
Let hasselnøddekage. Foto: Thierry Machet

6-8 pers.

Tilberedningstid: 15 min.
Bagetid: 30 min. ved 175º

125 g hasselnødder
125 g sukker
3 æg
1½ dl mælk
50 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
Smør til formen


Pynt
En håndfuld hele hasselnødder

TIP

  • Æggehviderne er stive nok, når du - forsigtigt - kan vende skålen på hovedet, uden at de falder ud.
  • Kagen smager også godt med flødeskum eller is.
  • Prøv også at lægge glasur på kagen.
  • Den kan forresten også spises til frugtsalat.

Hak hasselnødderne i en foodprocessor. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer og sukker, til det er hvidt og skummende. Kom hasselnødde-"melet", kartoffelmel, bagepulver og mælk i, og rør rundt. Pisk æggehviderne helt stive og bland dem forsigtigt med resten.
Smør en kageform med en diameter på ca. 24 cm.
Hæld massen i formen og bag kagen i en 175º varm ovn i 25-30 min.

Af Thierry Machet


Prøv også...
Smilende chokoladekage
To slags is med jordbær