Tips til køreturen

Søndag, 1. august 2010
af Redaktion
Hvis dine forældre slæber dig i bil tværs gennem Europa, kan du selv gøre lidt for at holde dig vågen undervejs. Her er tips til sjove lege, der får køreturen til at virke lidt kortere...
Foto: Jacob Ljørring
Foto: Jacob Ljørring

Af Anne Kjøge

"Mit øje ser" er en simpel gætteleg, hvor man skiftes til at få øje på noget i landskabet, og så skal de andre gætte, hvad man kigger på.
Man kan også lave tæl biler-konkurrence, hvor du tæller alle de sorte biler, og jeg tæller alle de røde. Hvem tæller flest på et minut?
Eller vi kan skiftes til at sige et bogstav, og så skal der synges igennem på en sang, der starter med netop det bogstav. Hvem finder først en titel?

Regn med nummerplader
Og når vi er hæse efter den leg, vælger vi et lykketal mellem et og ni, og så skal der laves regnestykker af de andre bilers nummerplader, så resultatet bliver netop lykketallet.
Man kan også lave skøre ord og sætninger ud af nummerpladernes bogstaver. De svenske er især gode, fordi de har hele tre bogstaver: SEH = Sløve Elegante Hvaler.
Her kan alt være tilladt, eller det kan aftales, at der skal indgå navnet på et dyr, en beklædningsgenstand eller noget helt andet.
Resultatet er, at hele familien pludselig er fremme i meget bedre humør, såmænd også dig!

Hold pauser
Hvis I lige er kommet fra ferie og kan tænke tilbage på en opslidende hjemrejse med trætte og opgivende forældre, så lær dem en god ting til næste gang: Hold pauser for pokker!
Hverken voksne eller børn har godt af at sidde stille i en bil kilometer efter kilometer - time efter time. Så ud og stræk igennem og løb en lille tur.

Læs også
Byggemand Bob go home!
Et par flade

Tip!
I det nummer af Familie Journal, der er på gaden mandag 2. august, finder du hele fem sider med forslag til herlige sommerlge - inde og ude