Ni slags grønt til påske

Fredag, 22. april 2011
af Redaktion
Kig efter det grønne i haven
Tegning: Jane Bagge
Tegning: Jane Bagge

Af Kirsten Aarslev

I gamle dage var det god tone at spise ni slags grønt skærtorsdag. Dels som symbol på, at fasten var slut, og dels for at bevare sundheden i det kommende år.
Senere er det skåret ned til de magiske syv, som så til gengæld skulle serveres hver dag i påsken.
Det kan være sin sag at finde ni eller bare syv forskellige slags grønt i naturen netop nu, men i en snæver vending kan man supplere med lidt fra grøntdisken. Men kig ude, før du køber.
Purløg titter måske frem. Lidt persille har måske overvintret. Den første skovsyre kan måske tages med hjem fra en skovtur. Karse trives i vindueskarmen, hvis alt andet glipper. Brøndkarse kan hjembringes. Mælkebøtteblade er fine i salatskålen.
Agurk er også med i puljen af grønt. Basilikum forklædt som pesto tæller også med. Friske skud af brændenælde er gode til te, i en tærte eller i salatskålen. Salater af forskellig slags indgår også i regnskabet - og det gøre spirer også.

Læs mere om hjemmedyrkede spirer her...



Find en masse
spændende og
alternative varer
i shoppen

Læs også...
Fem krydderurter der rykker
Sundt afkog