5 krydderurter, der rykker

Fredag, 19. marts 2010
af Redaktion
Krydderurter er et skatkammer af antioxydanter, og det er både det billigste og det bedste at dyrke dem selv
Tegning: Jane Bagge
Tegning: Jane Bagge

Jævndøgn er lige om hjørnet. Det betyder, at lyset her igen, varmen er på vej, og dermed er det på høje tid at kaste lange blikke på frøposerne.
Krydderurter er et skatkammer af antioxydanter, og det er både det billigste og det bedste at dyrke dem selv. Så kan man bruge løs af dem i sæsonen og tørre eller fryse overskuddet - hvis der da er noget.

5 gode
Persille, fordi persille giver gode C-vitaminer og virker rensende.
Rosmarin stimulerer mavesafterne og er derfor god for fordøjelsen.
Basilikum, fordi den dufter himmelsk dejligt, smager godt på en tomatmad og skal bruges til pesto.
Mynte, fordi den frisker og køler og gavner fordøjelsen. Den er god i te, og den slags te kan sættes på køl og bruges som iste - husk, at den sæson nærmer sig.
Timian, fordi man ikke kan have nogen urtehave uden timian, som dufter og smager og virker slimløsnende og desinficerende.

Af Kirsten Aarslev

Læs mere om dyrkning af krydderurter
Sund med krydderurter