Musikfestival for hele familien

Torsdag, 7. august 2014
af Mary Steengaard, foto: Finn John Carlsson
Ny musikfestival, hvor hele familien kan deltage, har set dagens lys på Ærø. Her kan alle både lytte til og udøve forskellige former for musik

Skønne bongorytmer strømmer gennem den varme, ærøske sommerluft - kun afbrudt af en fjern, ringlende lyd, der bringer tankerne hen på bløde kirkeklokker.

- Jeg vil også prøve!

En lille pige nærmer sig de høje, stribede trommer, mens hun kigger benovet på, hvordan en ligestillet er i fuld gang med at lære rytmernes verden at kende.

Hele teltet, som er fyldt med både blandt andet bongotrommer og et fuldgyldigt trommesæt bestående af stortromme, lilletromme, bækkener og pedaler, svinger i spændende rytmer, som flere børn er ved at tilegne sig kunsten i at udøve.

- Prøv at se her! Du skal bare slappe af i håndleddene og lade hænderne falde ned på skindet i samme takt, smiler en af de voksne, der ligesom 49 andre frivillige har meldt sig til i denne weekend at gøre begrebet musikfestival bekendt for børn i alle aldre.

For både børn og voksne

Bag begivenheden, der er en skøn blanding af optrædende musikere og forskellige workshops, står Buholo Johansen, der for to år siden flyttede med sin 3-årige søn Jonathan til øen midt i det sydfynske øhav. Buholo har sit eksotiske navn, fordi hendes far er fra Tanzania og hendes mor fra Færøerne.

- Vi havde noget teatersjov, og en ung fyr var supergod til at få børnene til at danse. Da jeg så det, opstod idéen til en rigtig børnefestival med musik, sang og dans. Det skulle være en festival for børn og deres forældre i stedet for at være en slags parkeringsplads for børnene.

Læs også om tre søskende, der opretter et olle-kolle på Ærø

Populære artikler på familiejournal.dk

Lis er gift med en transvestitOpskrift på hindbær-cheesecakeSy-, strik- og hækleopskrifter:
Ægte tresserkjoler

Buholo fik den unge mand med på idéen og besluttede sig for at kaste sig ud i det, og takket være en masse villige ærøboere voksede festivalen langsomt frem.

Musik for enhver smag

- Her er musik for enhver smag, fortæller Buholo. - I går havde vi besøg af bl.a. rockbandet AB/CD Rock og den afrikanske musiker Moussa Diallo, og senere i dag kommer folkemusikbandet Svøbsk og Emma Pi, som vandt børne-MGP i år.
Samtidig synes vi jo, det er så fedt, at alle børn og unge selv kan prøve instrumenterne og lære noget nyt, så de måske kan bruge musikken mere i deres hverdag efter festivalen.

Der er under alle omstændigheder ingen tvivl om, at alle børnene har en herlig dag sammen med deres forældre i denne nye udgave af musikkens univers, og hvis det står til Buholo, får alle igen til næste år chancen for at nyde en musikals weekend på dejlige Ærø.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.