Hanne har hjerte for børn

Mandag, 21. juli 2014
af Greta Johannsen, foto: Finn John Carlsson
Lasse kom fra Bulgarien, Nana fra Indien og deres reservebedste hedder Hanne Hansen og bor i Sorø. Hende har de selv valgt, og hun har valgt dem, for hun elsker børn.

Populære artikler på familiejournal.dk

Lis er gift med en transvestitOpskrift på hindbær-cheesecakeSy-, strik- og hækleopskrifter:
Ægte tresserkjoler

Der var noget mellem de to fra den første dag: Lasse, der lige var kommet til Danmark fra et liv som børnehjemsbarn i Bulgarien, og Hanne, der havde masser af grå hår og var gammel nok til både at have voksne børn og børnebørn på vej. Hun var pædagogmedhjælper i børnehaven i Sorø, og hun elskede sit job, for Hanne har altid været meget glad for børn - men den her lille dreng var noget helt specielt, selv om andre kaldte ham "meget aktiv". Eller måske var det netop derfor, Hanne holdt særlig meget af ham?

Læs også om Maries hjerte af guld

Siden er Hanne Hansen og hendes familie blevet en fast del af Lasses og hans families liv, og derfor syntes børnenes mor, Nina, at Hanne bestemt måtte være en klar vinder af Familie Journals guldhjerte, for hvis der er nogen, der har hjerte og rummelighed, må det være Hanne. Det er Lasse helt enig i, for selv om han nu er en voksen ung mand på 19 år, har han stadig et ganske særligt forhold til pædagogen, der blev hans reservebedste.

- Jeg kan huske alle de gange, vi har lavet bål, kravlet i træer eller er gået hjem og har set film hos Hanne og Jørgen, siger Lasse og får et drømmende udtryk i øjnene. For der var engang for ikke så længe siden, hvor børnehavepædagoger havde noget friere hænder end i dag - og det var især Hanne god til. I Hannes tid var det nemlig sådan, at nogle gange så tog hele børnehaven med Hanne hjem til hendes hus. Så sad de på puder på gulvet i stuen og drak saftevand og spiste kage, mens de så tegnefilm og følte sig som noget ganske særligt.

Den dag kom, da Lasse skulle videre og skulle sige farvel til børnehaven. Det var hverken Lasse eller Hanne særlig glade for, så Hanne sagde til mor Nina, at hvis de kom til at mangle en barnepige, måtte de endelig sige til. Siden har Hanne været barnepige masser af gange - også da Lasse fik en søster.

- Nana fik vi fra Indien i september 2001. Hun var 18 måneder og havde tydeligvis haft det godt på børnehjemmet, så hun havde slet ikke de problemer, Lasse havde. På det tidspunkt var Hanne og Jørgen blevet en slags ekstra bedsteforældre til Lasse, så det blev de også til Nana. Vores egne bedsteforældre boede dels langt væk, dels var de oppe i årene, så for os var det en kæmpegave, at der var nogle, der holdt af vores børn og gerne ville være sammen med dem, siger Nina.

På skovtur med Hanne

- Hvis der ikke er flere pladser i sofaen, er der altid plads til en pude på gulvet, mener Hanne. Det var jo også hyggeligt, når børnene var lidt småsyge og lå her hjemme på sofaen med dynen og så tegnefilm eller Olsen-Banden, som især Lasse elskede. Masser af te skulle der til, siger Hanne, der også husker, at Nana helst ville have sin te kold - og så fik hun selvfølgelig det. Måske har børnene nogle gange været sygemeldt lidt længere end højst nødvendigt? Det må i så fald være en sag mellem Hanne og børnene, for det er en kendsgerning, at både Hannes egne børnebørn og Nana og Lasse har tilbragt rigtig mange timer hjemme hos Hanne og Jørgen. Stormen i 1999, som de fleste husker som en frygtelig oplevelse, var noget helt fantastisk for familien Hansen i Sorø.

Når verden ramler eller forældre intet forstår, så hjælper det at tage på skovtur med Hanne. Når man bliver optaget i Tivoligarden, fordi man er rigtig god på klarinet, så er det også Hanne, der står og jubler. Når det er bedsteforældredage eller dage, hvor man bare har brug for en hjemmebagt bolle med tandsmør, så er Hanne stadig lige i nærheden.

Sådan vinder du et hjerte af guld:


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.