Opskrifter

Tyrkiske pizzaer

Mandag, 7. december 2009af Redaktion
Super lækre, krydrede pizzaer - perfekt efter en julehygge-dag med masser af søde sager

(6 pers.)
Dej
800 g hvedemel
2 tsk. groft salt
25 g gær
4 dl håndvarmt vand
2 spsk. olivenolie
2 æg
Lidt syrnet mælkeprodukt

Fyld
2 spsk. olivenolie
1 stort rødløg, pillet og hakket
2 fed hvidløg, pillede og hakkede
600 g hakket lammekød
½ dåse hakkede, flåede tomater
½ tsk. allehånde
½ tsk. chiliflager
Salt og peber

Til pynt
Mynteblade, olivenolie, feta el. tyk yoghurt, citronskiver


Gær, vand, olie, salt og surmælk røres sammen, og halvdelen af hveden kommes i sammen med to æg, der piskes let sammen. Resten af melet tilsættes lidt ad gangen, og dejen æltes meget smidig i ca. 10 min. Hæver en time. Fyldet steges i stor stegepande lidt ad gangen, til det hele er godt sammenkogt. Pizzaerne rulles ud til aflange let tilspidsede pakker med høj kant og fyldes med kødsovsen. Bages ved 230° i ca. 10 min., til dejen er helt lysebrun i kanten. Drysses med hakket mynte, ost og olie og serveres med citron. Også disse kan laves i rigtig god tid og fryses og lige lunes, når det er spisetid. Pynten gemmes dog til serveringen.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv også...
Auberginesalat
Krydrede kyllingelår med courgettesalat
Små kødboller med rodfrugtsalat