Opskrifter

Kransekage til nytårsaften

Tirsdag, 30. december 2008 Opskrift: Helle Brønnum Carlsen Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Sig skål og byd gæsterne på din helt egen hjemmebagte kransekage!

(Ca. 16 pers.)

Det skal du bruge til hjemmelavet kransekage:

750 g marcipan
200 g sukker
2 æggehvider
Nødder og krymmel

Prøv også: Kransekage med nougat

Glasur til kransekage:
200 g flormelis
½ pasteuriseret æggehvide
Evt. lidt vand eller citronsaft
50 g smeltet mørk chokolade

Sådan laver du kransekage

Rør marcipan med sukker og den ene æggehvide og ælt det godt.

Del dejen i to og rør den sidste klump lind med nok en æggehvide.

Den klistrede masse kommes i sprøjtetylle, tuttes ud på bagepapir og pyntes med nødder og evt. krymmel.

Til den hårde klump kommes vand på fingrene, en stang rulles og presses, så den bliver trekantet.

Skæres i stykker på ca. 4 cm, lægges sammen med de andre kager og bages ved 200° i ca. 8 min.

De må kun lige være gyldne.

Afkøles og pyntes med glasur i tylle og smeltet chokolade ved enderne.

Drik sød mousserende vin til.

Prøv også: Sprøde ostekiks