Opskrifter

Monas norske æblekage

Onsdag, 9. marts 2011af Redaktion
Læsernes bedste opskrift kommer i denne uge fra Mona Skjelbred Torkildsen fra Florvåg, Norge. Se hendes opskrift på norsk æblekage her

210 g hvedemel
2 spsk. sukker
150 g blødt smør

Fyld
3-4 æbler (f.eks. granny smith)
120 g sukker
1 spsk. kanel

Marengslåg
1 æggehvide
80 g sukker
1 tsk. vaniljesukker

Bland mel og sukker, hak smørret i og saml dejen. Rul dejen ud og beklæd en smurt 24 cm tærteform. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker. Giv æblestykkerne et opkog sammen med sukker og lad det småkoge i 3-4 min. Lad æblefyldet afkøle, kom det i tærtebunden og drys med kanel. Pisk hviden stiv, tilsæt sukker og vanilje og pisk den sej. Kom marengsen over æblefyldet og bag kagen ved 175° i 45 min. Server med flødeskum eller vaniljeis.

Madopskrift: Mona Skjelbred Torkildsen


Find flere opskrifter her...
Æblekage bagt i lag
Gammeldags æblekage
Himmelsk chokoladekage




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop