Opskrifter

Chokolade/marcipan skærekage

Lørdag, 14. maj 2011af Redaktion
En robust kage til kaffen

(12-16 skiver)
20 min. + 1 time i ovnen

200 g smør
200 g sukker
4 æg
Korn af 1 vaniljestang
1 tsk. bagepulver
200 g hvedemel
100 g marcipan
50 g syltet appelsinskal
50 g økologiske, tørrede abrikoser
100 g mørk chokolade, hakket
50 g mandler

Overtræk
100 g smeltet, mørk chokolade
Revet, økologisk appelsinskal el. appelsinsaft

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Rør æggene i et ad gangen. Rør mellem hver, så de bliver ordentligt fordelt. Riv marcipanen og hak chokolade, mandler og abrikoser. Bland alt det lækre fyld og kom det i skiftevis med mel og bagepulver, der sigtes i dejen, og omrøres med en ske, så det blandes. Kom i en smurt sandkageform på 1½ liter. Bages ved 170° i 1 time. Vendes ud og overtrækkes med chokolade smagt til med appelsin.
TIP: Kan bages i små forme i kortere tid og indgå som dessert med is og frugtsalat.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen

PRAKTISK KOGE- OG SKYLLENET

Kog forskellige grønsager på én gang med koge- og skyllenettet fra Lékué.
Køb det for 99 kr. i Familie Journals Shop

Find flere opskrifter her...
Ingas kaffekage
Chokoladedrøm
Engelsk appelsinkage

Find flere fristende chokoladekager her...





Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop