Opskrifter

Succeskage

Onsdag, 8. august 2012af Redaktion
Cremen gør kagen til en succes, hver gang du serverer den, og så er den drøj, hvis du skal bage den til mange gæster. Kagen er glutenfri

To bunde
4 æggehvider
200 g sukker
250 g mandler

Succescreme
2 dl piskefløde
200 g sukker
1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljesukker
4 æggeblommer
250 g smør

Pynt
Mandelflager




TIP

Hvis du ikke har to forme, kan du tegne to cirkler op på bagepapir og fordele dejen på dem. Brug en tallerken til at tegne efter.

Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt til en sej dej. Vend forsigtigt de grovmalede mandler i. Fordel dejen i to smurte springforme på ca. 24 cm. Bag bundene ved 175° i ca. 30 min.
Kog piskefløden op med sukker og vaniljestangen, tag det af varmen. Pisk æggeblommerne og kom den varme fløde i lidt ad gangen. Kom det tilbage i gryden og varm forsigtigt op til nær kogepunktet. Cremen må ikke koge, men kun tykne. Tag vaniljestangen op eller tilsæt vaniljesukkeret og afkøl. Rør smørret meget blødt og bland det i cremen. Pisk cremen let og luftig med en håndmikser. Fordel cremen på begge kagebunde og læg dem sammen og drys med mandelflager øverst.

Bageopskrift: Aase Dotterud

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Chokoladeroulade med bær og fløde
Fyrstekage
Jordbærkage med lemoncurd




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop