Opskrifter

Glutenfri chokoladeroulade med friske bær og flødeskum

Søndag, 15. juli 2012Opdateret 5 timer sidenaf Aase Dotterud
Nem at bage – hurtig at pynte, og så smager den fantastisk! Rouladen er bagt med kartoffelmel, så den er glutenfri.
20 min
1 stk
Glutenfri rouladebund
3 æg
125 g sukker
60 g kartoffelmel
30 g hasselnødder
2 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
Fyld og pynt
3 dl piskefløde
1 spsk. sukker
Blandede bær, f.eks. jordbær, hindbær og blåbær
Citronmelisse

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg og sukker til en æggesnaps.
  2. Bland kartoffelmel, bagepulver og kakao sammen.
  3. Mal hasselnødderne groft og bland dem i melet.
  4. Beklæd en bradepande på 30 x 40 cm med bagepapir, smør evt. papiret med lidt smør.
  5. Kom dejen i og bag kagen ved 240° i ca. 8 min.
  6. Vend kagen ud på et fugtigt viskestykke eller på et stykke sukkerdrysset bagepapir.
  7. Afkøl kagen under bradepanden, så undgår du, at den revner, når den rulles sammen.
  8. Pisk fløden med sukker.
  9. Dæk den afkølede kagebund med halvdelen af fløden. Fordel nogle bær på fløden og rul kagen sammen fra langsiden.
  10. Læg kagen med samlingen nedad. Pynt kagen med resten af fløden og de sidste bær.