Opskrifter

Luftige boller

Søndag, 10. februar 2013af Redaktion
En gang imellem er det rart med lette luftige boller bagt på hvedemel - få opskriften her

Ingredienser til gammeldags boller

12 luftige boller

25 g gær
3 dl mælk
2 dl vand
2 spsk. smeltet smør
Ca. 850 g. mel
2 tsk. salt
Æg
Birkes

Sådan laver du luftige boller

Rør gæren ud i mælken. Rør smør og vand sammen og rør det i mælken. Rør melet i lidt ad gangen og ælt til en glat og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket ca. 30 min. Drys salt over dejen, ælt den igennem igen og del den i 10 stk. Form dem til boller, læg dem på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket. Pensl med sammenpisket æg og drys med birkes. Bag de luftige boller ved 225° i ca. 15 min., til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist.

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Bageopskrift: Aase Dotterud

Find flere opskrifter her...
Brød til te
Fødselsdagsboller

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop