Opskrifter

Æbler i slåbrok

Lørdag, 19. oktober 2013af Redaktionen
Æbler i skjul

Ingredienser til æbler i slåbrok

(4 pers.)

4 faste, mellemstore æbler

Mørdej
150 g mel
100 g smør
2 spsk. sukker
2-3 spsk. cremefraiche

Fyld
20 g valnøddekerner
15 g blødt smør
½ spsk. honning

Tilbehør
Flødeskum

Fremgangsmåde

Mørdej: Smuldr mel og smør, tilsæt sukker og cremefraiche og saml dejen. Læg den i køleskab 1-2 timer.
Skræl æblerne og stik kernehuset ud. Hak valnøddekernerne og rør fyldet sammen.

Rul dejen ud på et mel­drysset bord og skær den i 4 cirkler efter en tallerken, der er stor nok til at dække æblerne. Pak æblerne ind i dejen og tryk sammenføjningerne til. Læg æblerne på en plade med bagepapir og bag dem gyldne 20-25 min. ved 175° på midterrillen. Spis æblerne lune med flødeskum.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Vi elsker muffins!

Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal.
Se vores muffins her

Find flere opskrifter her...
Æblemuffins
Bondepige med slør

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop