Opskrifter

Æblekage med gær

Onsdag, 29. januar 2014af Redaktionen
Her får du en lækker og lidt anderledes opskrift på æblekage bagt med gær.

Ingredienser til æblekage med gær

(Ca. 20 stk.)

25 g gær
2 dl mælk
1 æg
45 g sukker
¼ tsk. salt
75 g blødt smør
Ca. 350 g hvedemel

Fyld til æblekage
3 æbler
50 g smør
45 g sukker
Mandelflager
Evt. kanel

Tilbehør til æblekage
Flødeskum el. cremefraiche

Fremgangsmåde til æblekage

Opløs gæren i den fingervarme mælk. Pisk ægget med en gaffel, tag lidt fra til at pensle kagen med, rør salt og sukker i mælken og rør smørret i. Ælt melet i lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig, men ikke for fast. Lad den hæve tildækket 45 min. Kom dejen i en bradepande på ca. 25 x 35 cm beklædt med bagepapir. Tryk dejen ud med melede hænder, så den dækker hele bradepanden. Skræl æblerne, hvis de har en tyk skræl. Fjern kernehuset og skær æblerne i tynde både. Fordel æblebådene over dejen, smelt smørret og pensel det over æblerne. Drys med sukker, mandelflager og evt. kanel. Lad kagen hæve i ca. 30 min. Pensel med ægget og bag kagen ved 200º i 15-18 min. på nederste rille.

Server evt. flødeskum eller cremefraiche til kagen.

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter på æblekage her...
Luksus æblekage

Æblekage med Tosca-låg

Æblekage med grov crumble

Mors æblekage

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop

Vi elsker muffins!

Er du vild med muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver et overblik over nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal.