Opskrifter

Italiensk trifli med jordbær

Fredag, 3. april 2009af Redaktion
Tyvstart på sommeren med lækker jordbær-dessert

(4-5 pers.)

Creme
½ l mælk
4 æggeblommer
75 g sukker
Fintrevet skal af 1 citron
3 blade husblas
1 dl piskefløde
250 g jordbær
100 g Savoiardi- kiks el. Lady Fingers (de samme som bruges til tiramisu)
Ca. 1 dl marsala el. sød sherry


Pynt
Ca. 150 g jordbær
Evt nougatine:
75 g smuttede mandler
75 g sukker

Læg husblassen i blød i koldt vand. Bring mælken i kog. Pisk æggeblommer, sukker og citronskal skummende. Hæld den kogende mælk i og kom det tilbage i gryden. Varm op under piskning, til cremen tykner, den må ikke koge. Knug vandet af husblassen og smelt den i cremen. Afkøl cremen, den stivner ikke, men er fortsat halvflydende. Pisk fløden og vend den i cremen. Nip og skyl jordbærrene og skær dem i tynde skiver. Læg desserten sammen i en skål eller i portionsglas. Pensl kagerne med vin. Læg et lag kager i skålen, så jordbær og et lag kagecreme. Fortsæt med kager, jordbær og kagecreme. Stil desserten koldt.
Pynt desserten tæt med jordbær og evt. nougatine.

Nougatine: Rist mandlerne gyldne på tør pande eller i mikroovn. Smelt sukkeret til brun karamel på en lille pande. Tilsæt mandlerne og bland det hurtigt. Hæld det ud på bagepapir og lad det stivne. Hak nougatinen groft eller fint med en kniv og kom den i et tætsluttende glas.

Dessertopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Andre slags trifli...
Trifli med tranebær og granatæble
Rabarbertrifli med marcipanskum
Æbletrifli med syltede bær

Flere gode desserter...
Frossen jordbær-chokolade vacherin
Dobbelt chokoladekage